Rīta Panorāma

Intervija ar Ainu Briedi

Rīta Panorāma

Intervija ar Jāni Urbanoviču

Ziemassvētku vecītis apciemo arī Aļasku

Ziemassvētku vecītis apciemo arī Aļasku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ziemassvētku vecītis pirms svētkiem apņēmies apmeklēt arī pašus nomaļākos pasaules nostūrus. Nupat viņš bija ieradies kādā nelielā ciematā Aļaskā. Viņu tur nogādāt palīdzēja Aļaskas nacionālie gaisa spēki.  

Lai gan tas ir tālu no Lapzemes, Ziemassvētku vecīti tas neattur – šoreiz viņš piestājis kādā nomaļā Aļaskas ciematā. Ziemeļbriežus atstājis mājās un ieradies šeit vispirms ar Aļaskas nacionālo gaisa spēku lidmašīnu, bet pa ciematiem pārvietojies ar “Black Hawk” helikopteru.

Viņš šeit atrodas īpašā misijā – radīt svētku noskaņu mazajiem skolēniem. Kādā pamatskolā tiek izdalītas spēļu automašīnas, basketbola bumbas, krāsainas pildspalvas un skolēnu mugursomas piepildās ar našķiem.

Šī misija sākās jau 1956. gadā, kad Aļaskas iedzīvotājiem trūka iztikas, lai iegādātos saviem bērniem dāvanas pēc tam, kad plūdi bija smagi skāruši medību un zvejniecības nozari.

Visu nopelnīto naudu viņiem nācās iztērēt pārtikai un pirmās nepieciešamības precēm.

Parasti par apmeklējuma prioritāti izvirza vietas, kuras skārusi ekonomiska krīze vai dabas katastrofa. Ziemassvētku vecītis šajā misijā sadarbojas ar labdarības organizācijām, kā arī populāriem amerikāņu uzņēmumiem, kā “Costco”, “Walmart” un citiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti