Dienas ziņas

Miera gaisma arī Latvijā

Dienas ziņas

Uzbur Ziemassvētku brīnumu Kalupes pagasta bērniem

Ziemassvētku tirdziņš latviešu namā Londonā

Ziemassvētku tirdziņš latviešu namā Londonā – šogad klusāks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

"Daugavas vanadžu" rīkotais Ziemassvētku tirdziņš Londonas "Daugavas Vanagu" fonda namā ir gadu desmitiem sena tradīcija. Tiesa, šogad organizatoriem nācās samazināt tirgotāju skaitu. 

"Daugavas Vanagu" fonda namā Londonā Ziemassvētku tirdziņos parasti nepietiek vietas ne visiem tirgoties gribētājiem, ne pircējiem, taču šogad tirdziņš dēļ ierobežojumiem ir krietni klusāks. Lielākoties tiek pārdotas pašu rokām darinātas lietas, kas pārdevējiem nav maizes darbs, bet gan hobijs. Tautiešu darinājumi ir labākā dāvana, turklāt mājražotāju atbalstīšana ir goda lieta.

"Adu visu laiku, kam vajag un kam nevajag. Mēģinu arī ko pārdot, ja interese. Jo cilvēki tiešām vairs neada, netamborē... Es Latvijā vienu gadu aizsūtīju uz Bērnu slimnīcu zeķītes arī labdarībai," stāsta tirgotāja Agnese Vītola. 

Tikmēr Iveta Landere sarūpējusi produktus arī vegāniem, jo esot pieprasījums.

"Piedalos sesto gadu. Katru gadu esmu piedalījies ar maizēm, ar cepumiem, ar dažnedažādiem konditorejas izstrādājumiem, bet šogad pirmais gads ir tāds, ka piedalos ar piparkūciņām un ar ābolīšiem. Man visu šo laiku aizņēma savas pirmās grāmatas rakstīšana un nodošana," atklāj maizes meistars Aigars Opihtins.

Savukārt tirgotājai Silvijai Skroderei pieprasītākā ir meduskūka, pīrādziņi, rausīši. Pērkot ne tikai latvieši,  arī angļu publika ir iemīļojusi meduskūku, kas ir vairākkārt pārbaudīta vērtība. 

Ziemassvētku tirdziņā vienmēr ir arī loterija. Tās rīkotāja Skaidrīte Grava stāsta, ka balvas sarūpējušas vanadzes.

"Balvas mums vanadzes sanesa, sadāvināja, arī no visādām organizācijām, kas te bija, arī deju kopām, arī no "Daugavas vanadzēm" meitenes sanesa loteriju. Un tas tiek ziedots atkal citiem "Daugavas vanadžu pasākumiem," stāsta loterijas rīkotāja.

Kā jau ierasts, pirmā stāva ēdnīcā tiek piedāvātas īsti latviskas pusdienas.

"Šodien bija puisis no Japānas, un, tā kā piedāvājumā mums ir arī liellopu mēlīte liellopu buljonā, tad mēs viņam piedāvājām pagaršot. Tad nu viņš sākumā tur visādi ņēmās un visādi šķobījās, ka tā ir mēle, un kas tur vēl, bet tomēr viņš paņēma, paēda, un bija ļoti priecīgs un apmierināts. Visu mēli bija noēdis, un teica, ka interesanti, bet garšīgi," - tā pavāre Laimdota Rasupe-Felzenberga.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti