Kultūras ziņas

Mākslas plenērs Kandavā

Kultūras ziņas

Apbalvoti labākie Latvijas muzeji

"Ziedoņa klase" aicina uz spēļu ceturtdienām

«Ziedoņa klases» spēļu ceturtdienas jauniešiem: Kad spēlējamies, mūsos izdalās laimes hormonu kokteilis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Imanta Ziedoņa fonda “Viegli” iniciatīva izglītībā “Ziedoņa klase” aicina uz spēļu ceturtdienām. Vēl līdz jūlija beigām Sporta 2 kvartāls Rīgā katru ceturtdienu pārvērtīsies par spēļu laukumu, kurā jaunieši varēs sajust sacensību garu un kopā ar draugiem un ģimeni aizvadīt piedzīvojumu pilnu pēcpusdienu.

Prāta spēles, fotorientēšanās, audumu maisiņu apgleznošana, tautasdziesmu meklēšana ir tikai dažas no aktivitātēm, ko spēļu ceturtdienās jauniešiem sarūpējusi izglītības iniciatīva “Ziedoņa klase”. Mērķis ir ne tikai izklaidēt, bet arī izglītot.

Līdzās radošām aktivitātēm, pasākuma apmeklētāji neparastā veidā var iepazīt arī trīs Imanta Ziedoņa pasakas.

“Ziedoņa klase” vadītāja Elizabete Pavlovska skaidro: “Šī konkrēti ir Imanta Ziedoņa pasaka “Putekļa briesmīgie piedzīvojumi”. Te ir pirmais uzdevums, kas mums ir jāizlasa – neliels pasakas fragments. Un tad te ir Latvijas karte, kur ir jāsaprot, kur puteklis ir ceļojis. Spēles mērķis ir līdzīgs kā izlaušanās istabā – katra uzdevuma mērķis ir atvērt kādu no lādītēm. Šajā uzdevumā mēs varam nonākt pie trīs ciparu kombinācijas un tad atkal atveram lādīti, un tur iekšā ir nākamais pasakas fragments un pavediens, un tā mēs nonākam pie rezultāta.”

Aktivitātes pielāgotas ikvienam. Ir gan komandu sacensības, gan individuālās disciplīnas.

"Playpotential.lv" vadītājs Kristaps Kravalis norāda: “Pieauguša cilvēka dzīvē šis spēles potenciāls ir labs mentālai veselībai, fiziskai veselībai.

Tad, kad mēs spēlējamies, tas, kas notiek bioķīmiski, - mūsos izdalās viss laimes hormonu kokteilis, līdz ar to spēles potenciāls ir milzīgs.”

Ja prāts uz spēlēm nesas, arī citās nedēļas dienās jauniešiem iespējams iesaistīties vēl kādā piedzīvojuma spēlē, kas radīta par godu Krišjāņa Barona 185. dzimšanas dienai.

“Mūsu klases biedri “Ziedoņa muzejs” ir radījuši foršu orientēšanās spēli – “Ziedonis. Barons. Tautasdziesma”, kuru arī Rīgas bērni un jaunieši visas nedēļas garumā var izspēlēt bez maksas. Tā arī ir lieliska iespēja, kā stiprināt savas draudzības saites, pārbaudīt komandas garu un iespējams par savu galvaspilsētu uzzināt kaut ko pilnīgi jaunu,” stāsta Elizabete Pavlovska.

Nākamā “Spēļu ceturtdiena” plānota jau 16. jūlijā. Savukārt nedēļas nogalē “Ziedoņa klase” aicina uz “Rīdzinieku svētdienām”, kur dažādas radošās aktivitātes un pārsteigumi sarūpēti pašiem mazākajiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti