«Ziedoņa klase» Hanzas dienās radījusi spēli jauniešiem no visas pasaules

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Augustā Rīgā norisinās 41. Starptautisko Hanzas dienu aktivitātes, tostarp jaunatnes programmas "youthHansa" notikumi. Jaunatnes programmā jaunieši diskutēs un pilnveidos zināšanas ne tikai par Hanzas savienības kultūrvēsturisko mantojumu, bet arī par mūsdienu pilsētu izaicinājumiem no jauniešu perspektīvas – klimata pārmaiņām, pilsētu un ūdens mijiedarbību, sabiedrības, tostarp jauniešu, iesaisti lēmumu pieņemšanā. Lai aktualizētu šos tematus, Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" izglītības iniciatīva "Ziedoņa klase" izveidojusi izglītojošu spēli, kuru jaunieši aicināti spēlēt jebkurā no 194 Hanzas savienības pilsētām no 16 valstīm, informēja fonda pārstāvji.

Interaktīvā pilsētas spēle "Nāc un spēlē" ("Come and play") radīta tā, lai to varētu spēlēt jebkurš jaunietis no jebkuras vietas pasaulē. Spēle veidota īpašā programmā, kas pielāgojas apkārt esošajai videi, skaita noietos metrus, parāda spēles jautājumus un liek uz tiem radoši atbildēt gan ar izvēles variantiem, gan fotografējot bildes un uzņemot īsus video. "Mūsdienu tehnoloģijas sniedz iespēju būt kopā ar jauniešiem no visas pasaules. Interaktīvā pilsētas spēle veidota par mūsdienu jauniešiem aktuālām tēmām – vidi, klimatu, kultūru, skarot arī Hanzas savienību un tās vēsturi," skaidroja "Ziedoņa klases" vadītāja Elizabete Pavlovska.

Spēle no 13. līdz 22. augustam bez maksas pieejama angļu valodā "Ziedoņa klases" mājaslapā.

Mūsdienu Hanzas pilsētu savienībā ir septiņas Latvijas pilsētas – Cēsis, Koknese, Kuldīga, Limbaži, Straupe, Valmiera un Ventspils. Programma "youthHansa" aicina aktivitātēs iesaistīties ne tikai jauniešus no Latvijas, bet arī no kaimiņvalstīm – Lietuvas, Igaunijas, Vācijas, Nīderlandes, Norvēģijas, Krievijas un citām valstīm. "Lai jaunieši visā pasaulē piedalītos šajā spēlē, nepieciešama vien mobilā viedierīce un spēlētprieks. Ceram, ka jaunieši šī gada Hanzas dienu programmā atradīs ne tikai sev tīkamos koncertus, bet arī jauniešu programmas aktivitātes – spēli, virtuālās ekskursijas pa Hanzas pilsētām, diskusijas un citas iesaistošas aktivitātes," atzīmēja Elizabete Pavlovska.

Hanzas dienas šogad rīkotas kopā ar Rīgas pilsētas svētkiem, Rīgai svinot 820 gadu jubileju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti