Rīta Panorāma

Intervija ar Maritu Vilciņu

Rīta Panorāma

Šūberts un Mālers. Divas ceturtās simfonijas

Intervija ar mūziķi Zelmu

Zelma par dalību «Supernovā»: Piedalos, lai man būtu prieks un bauda

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

"Es īsti nevienu neuzskatu par konkurentu, jo es tiešām piedalos šajā konkursā, lai man būtu prieks un bauda no tā, ko es daru, nevis ar tādu vēlmi tiešām sacensties un kādu uzvarēt vai pārspēt," saka mūziķe Zelma, kura "Supernovā" startē ar dziesmu "How".

"Es sarakstīju dziesmu, un neilgi pēc tam es sapratu, ka es varētu ar to mēģināt piedalīties "Supernovā"," skaidro Zelma. Viņa nolēmusi piedalīties "Supernovā", jo Covid-19 laikā nav tik daudz koncertu, bet dziedātājai bija vēlme būt uz skatuves, gatavoties, būt daļai no kaut kā skaista. Uz konkursa skatuves Zelma kāps viena. Viņa sola, ka priekšnesums būs emocionāls un, lai arī skatuve nebūs pārpildīta ar dejotājiem, noteikti nebūs garlaicīgs.

"Man liekas, ka ir ļoti krāšņi dalībnieki šoreiz – ir cilvēki, ar kuriem man jau ir draudzīgas attiecības, par kuriem es varbūt vairāk pati iekšēji "balsoju", un ir cilvēki, kurus man būs prieks satikt un iepazīt," atklāj Zelma. Viņa atzīst, ka šogad ir ļoti daudz kvalitatīvu skaņdarbu.

Zelmai galvenais ir neļauties pēkšņam stresa uzliesmojumam, jo tas var sabojāt pieredzi: "Es cenšos visu darīt mierīgi un ar baudu un prieku."

Zelma profesionāli mūzikas jomā darbojas kopš 2015. gada, līdz šim izdevusi divus studijas solo albumus ar pseidonīmu Viņa, kā arī vienu minialbumu kopā ar grupu "Bandmaster". 2018. gadā Zelma par albumu "Elpo" saņēma mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons" kategorijā "Labākā debija". Mūziķes otrais albums "Mildas īstais vārds ir Zelma" izdots 2019. gadā.

"Supernova 2022"

LTV izveidotā žūrija dalībai pusfinālā ir izvēlējās 16 dalībniekus, septiņpadsmito interneta balsojumā noteica skatītāji un klausītāji. Pusfinālā piedalīsies: Aminata, Beatrise Heislere, "Bermudu Divstūris", "Bujāns", "Citi Zēni", Elīna Gluzunova, "Inspo", KATŌ, Linda Rušeniece, Markus Riva, "Mēs Jūs Mīlam", Miks Dukurs, Miks Galvanovskis, Patriks Peterson, RAUM, "The Coco'nuts" un Zelma.

Konkursa "Supernova 2022" tiešraides šogad vadīs Ketija Šēnberga un Lauris Reiniks – tandēms ar "Supernovu" un Eirovīziju sirdīs. Dziesmu konkursa pusfinālā un finālā puse no teikšanas būs skatītājiem īsziņu un telefonbalsojumā, puse – žūrijai.

Konkursa "Supernova" pusfināls – 5. februārī pulksten 21.05 LTV1 un REplay.lv, fināls – 12. februārī.

Konkursa "Supernova" mērķis ir atrast spožu mākslinieku un populārās mūzikas skaņdarbu, kas pārstāvēs Latviju vērienīgajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā, Itālijā. Eirovīzijas pusfināli notiks 10. un 12. maijā, fināls – 14. maijā. Latvijas pārstāvis uzstāsies pirmajā pusfinālā – 10. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti