Vienotās sērijas pastmarkas Eiropā šogad vēsta par tiltiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Eiropas valstu vienotā pastmarku sērija 2018.gadā veltīta tiltu tematikai. Latvijas Pasts šajā sērijā izdevis divas jaunas pastmarkas, uz tām attēlojot filatēlistu aprindās iecienīto tiltu veidu – dzelzceļa tiltus: Juglas tiltu un tiltu pār Gauju.

Pastmarku pirmās dienas zīmogošana paredzēta piektdien, 2018.gada 20.aprīlī, Rīgas 50.pasta nodaļā tirdzniecības centrā "Origo" Rīgā, Stacijas laukumā 2, no plkst.8 līdz 19.

Pastmarkas "Juglas dzelzceļa" tilts nominālvērtība ir € 0,78, un tā atbilst vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Eiropas Savienības teritorijā – šīs pastmarkas tirāža sasniedz 50 000 eksemplāru. Savukārt "Tilts pār Gauju" pastmarkas nominālvērtība ir € 1,49, nodrošinot ierakstītas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksas Latvijas teritorijā, bet pastmarkas tirāža veido 30 000 eksemplāru.

Līdz ar pastmarkām izdota arī īpaša aploksne 1000 eksemplāru tirāžā. Eiropas sērijas pastmarku un aploksnes dizaina autors ir mākslinieks Ludis Danilāns.

Dzelzceļa tilti ir filatēlistu aprindās iecienīta pastmarku tēma, jo ir interesanta plašam kolekcionāru lokam – gan filatēlistiem, kas interesējas par visa veida tiltiem, gan tiem, kas kolekcionē infrastruktūras objektu pastmarkas, gan tiem, kas izvēlas pastmarkas ar dzelzceļa tematiku vai krāj vērtszīmes, kuros redzami dzelzceļa vilcieni kā transporta līdzeklis.

Pastmarku sērijas "Eiropa" iniciatore ir Eiropas Pasta savienība, un šīs sērijas pastmarkas ar visai Eiropai vienotu tēmu un logotipu tiek izdotas jau kopš 1994.gada. Iepriekšējos gados Eiropas sērijas pastmarku tēmas ir bijušas saistītas ar literatūru, dabas objektiem, ceļojumiem, pasta transportu, senajām rotaļlietām, dabai draudzīgu dzīvesveidu un pilīm. Iepriekš izdotās pastmarkas sērijā "Eiropa" apskatāmas te.

Nākamais filatēlijas izdevums plānots 18.maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti