VIDEO: «Supernovas» otrais pusfināls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Sestdien, 2. februārī, plkst. 21.25 - "Supernovas" otrais pusfināls. Šogad dziesmas un priekšnesumus, kas pretendē pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Telavivā, vērtēja žūrija “Latvijas Radio 5 - Pieci.lv” mūzikas redaktora un mūzikas producenta DJ Rudd vadībā. Viņam pievienojās pieredzējušie mūziķi Linda Leen un Ralfs Eilands, kā arī “Radio SWH” programmu producents, mūziķis Artis Dvarionas. Šovu vadīs Dagmāra Legante un Ketija Šēnberga.

Otrajā konkursa “Supernova 2019” pusfinālā startēs astoņi dalībnieki, un iespēju sacensties finālā 16. februārī iegūs četri dalībnieki. Uz skatuves kāps Adriana Miglāne, Markus Riva, “Dziļi Violets feat. Kozmens”, “Laika Upe”, “Double Faced Eels”, Kristiāna Bumbiere, Kristīne Pastare (Peress) un “Carousel”.

Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursa “Supernova 2019” pirmais pusfināls norisinājās 26. janvārī. Finālam kvalificējās četri dalībnieki – “Laime pilnīga”, Samanta Tīna, Edgars Kreilis un Aivo Oskis. 16. februārī viņi cīnīsies par ceļazīmi uz starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu Telavivā, Izraēlā.

Kā vērtētas “Supernovas 2019” dziesmas?

Gan abos pusfinālos, gan finālā dalībniekus vērtēja ne tikai žūrija, bet arī skatītāji. Finālam kvalificējās tie četri dalībnieki no katra pusfināla, kuri būs ieguvuši četras augstākās vietas žūrijas vērtējuma un skatītāju balsojuma apkopojumā. Kopā no pusfināliem finālam kvalificējas astoņi dalībnieki. Latvijas Televīzijai un žūrijai ir tiesības izvirzīt (vai neizvirzīt) finālam pēc saviem ieskatiem vienu no finālā neiekļuvušajiem pusfināla dalībniekiem, piešķirot tā saucamo “wild card”. Atkarībā no LTV un žūrijas lēmuma finālā sacentīsies vai nu astoņi, vai deviņi dalībnieki.

Skatītāju balsojumu abos pusfinālos veidoja skatītāju telefonbalsojums (tostarp – SMS balsojums), balsojums internetā projekta mājaslapā https://supernova.lsm.lv/lv/ un dziesmu klausījumi mūzikas straumēšanas vietnē “Spotify”. Skatītāju balsošana sāksies pēc pēdējās pusfināla dziesmas izskanēšanas, un maksimāli objektīva rezultāta nolūkos no viena tālruņa numura balsojumā tiks ieskaitīts tikai viens zvans un viena īsziņa. Skatītāju internetbalsojumā, reģistrējoties projekta mājaslapā ar sociālo tīklu “Facebook”, “Twitter” vai “Draugiem.lv” pasi, ar vienu sociālo tīklu pasi iespējams nobalsot vienu reizi. Dalībnieki pēc zvanu un SMS, kā arī internetbalsojumu skaita tiek sarindoti vietu secībā no pirmās līdz astotajai vietai, kur pirmajā vietā ir visvairāk balsu saņēmušais dalībnieks, bet pēdējā vietā – dalībnieks ar vismazāko balsu skaitu.

Visus “Supernova 2019” šovus varēja vērot ne tikai LTV1 tiešraidē, bet arī HD formātā vietnē "RePlay.lv" un portālā LSM.lv. Lai skatītos šovus klātienē, biļetes uz pusfināliem un finālu jāiegādājas vietnē “E-kase.lv”. Pusfinālu tiešraides tiks filmētas un pārraidītas no Latvijas Televīzijas ēkas Zaķusalā. Visas “Supernova 2019” pusfinālos iekļuvušās dziesmas un izpildītāji “YouTube” atskaņošanas sarakstā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti