VIDEO: «Supernovas 2020» fināls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sestdien, 8. februārī, tiks noskaidrots, kurš no 9 finālistiem uzvarēs Latvijas Televīzijas (LTV) autoru un izpildītāju konkursā “Supernova 2020” un pārstāvēs Latviju 65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Roterdamā, Nīderlandē. Konkursa uzvarētāju šoreiz pilnībā noteiks skatītāju balsojums, ko veidos telefonbalsojums, SMS balsojums un internetbalsojums.

“Supernovas” fināla tiešraide sāksies pulksten 21.25 un to vadīs Ketija Šēnberga, Toms Grēviņš un populārā vlogere Beta Beidz jeb Beāte Bērziņa, kurai šī būs debija TV ekrānā.

Balsos tikai skatītāji

Par “Supernova 2020” uzvarētāju kļūs tas konkursa dalībnieks, kurš balsošanas laikā būs ieguvis vislielāko balsu skaitu.

Skatītāju telefonbalsošana un SMS balsošana, kā arī balsojums tiešsaistē sāksies pēc pēdējās fināla dziesmas izskanēšanas un ilgs vismaz 10 minūtes.

No viena tālruņa numura par vienu dalībnieku, zvanot un sūtot SMS, būs atļauts nobalsot tikai vienu reizi jeb viens zvans un viena īsziņa no viena numura.

Savukārt, balsojot internetā var mājaslapā supernova.lsm.lv reģistrējoties ar savu sociālo tīklu kontu.

Fināla priekšnesumus TV tiešraidē vēros arī žūrija: Igaunijas jaunās alternatīvās mūzikas raidstacijas “Raadio 2” galvenā satura redaktore Mārja Merivo-Parro (Maarja Merivoo-Parro), Lietuvas nacionālās atlases žūrijas locekle, “LRT” šovu vadītāja Gerūta Griniūte (Gerūta Griniūtė), “Universal Music Group” Baltijas reģiona vadītājs Petri Mannonens (Petri Mannonen) no Somijas, kā arī pašmāju “Radio SWH” programmu producents un mūziķis Artis Dvarionas.

Žūrija paudīs savu viedokli un iespaidus par finālistu priekšnesumiem, taču šogad nebalsos, tāpēc “Supernova 2020” uzvarētāju pilnībā noteiks tikai un vienīgi TV skatītāji.

Uzstāsies deviņi finālisti

Finālu atklās jaunā dziedātāja Seleste ar dziesmu “Like Me”.

Kāpēc Seleste uzskata, ka pelnījusi uzvarēt “Supernovā”? Viņa atbildējusi:

“Man nav svarīga uzvara, tāpēc varbūt esmu pelnījusi uzvaru.”

Kā otro uz skatuves redzēsim DRIKSNA ar dziesmu “Stay”.

DRIKSNA paudis, ka pelnījis uzvarēt “Supernovā”, jo viņa dziesma “ir ļoti melodiska, līdzi dziedama un uzrunājoša. Domāju, ka tā varētu patikt arī cilvēkiem ārpus Latvijas.

Jūtos ļoti ērti un pārliecinoši dziesmu izpildot, tāpēc ir viegli nodot tās šarmu un vēstījumu arī klausītājiem.”

Trešā uzstāsies Katrīna Bindere ar dziesmu “I Will Break Your Heart”.

Uz jautājumu, kāpēc viņa pelnījusi uzvarēt “Supernovā” Katrīna Bindere atbildējusi:

“Manuprāt, dziesma “I Will Break Your Heart” ir atšķirīga, tā rada īpašu noskaņu, kuru paspilgtina mans skatuves tēls, kurā iejūtos caur šo dziesmu.

Šo noskaņu centīšos arī radīt uz skatuves ar savu priekšnesumu. Tomēr to, kurš būs pelnījis uzvarēt, tas, lai paliek skatītāju ziņā.”

Ceturtais finālists būs Edgars Kreilis ar dziesmu “Tridymite”.

Par to, kāpēc viņš šogad pelnījis uzvarēt konkursā, Edgars Kreilis teicis:

“Viena no svarīgākajām lietām ir personība, jo Eirovīzija nav tikai dziesmu konkurss, bet arī sava veida muzikālas debates,

kur komunikācija, atjautība un harisma ir ļoti svarīgas īpašības, lai par mums izrādītu lielāku interesi pārējās dalībvalstis. To vai šis gods tiks uzticēts man, mēs noskaidrosim 8. februārī, bet, neatkarīgi no tā, kurš uzvarēs, pats svarīgākais ir, lai Latvija pēc vairāku gadu pārtraukuma beidzot nokļūtu finālā.”

Piektais kārtas numurs finālā ticis Katrīnai Dimantai, kura startēs ar dziesmu “Heart Beats”.

Katrīna Dimanta uzskata, ka viņas “dziesma ir pelnījusi uzvarēt, jo tai ir savs stāsts, ko klausīties, tās sajūtām var izdzīvot līdzi ikkatrs cilvēks, kas reiz ir bijis iemīlējies. Dziesmai ir lipīgs, viegli iegaumējams piedziedājums. “Heart Beats” ir gan liriska, gan dejojama dziesma. Es esmu pelnījusi uzvarēt, jo man ir spēcīga balss, kurai arī piemīt īpaša harisma.

Esmu gatava ieguldīt visu, lai Latvijai labi veiktos lielajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, ja tāds gods man tiks piešķirts.”

Sestais uzstāsies Miks Dukurs ar dziesmu “I’m Falling For You”.

Uz jautājumu, kāpēc tieši viņa dziesma pelnījusi uzvaru, mūziķis atbildējis: Tādēļ, ka tajā ir ļoti daudz mīlestības un tā ir patiesa, un tā kā esam salīdzinoši maza valsts, tad lielajā finālā tas ir vienīgais, ar ko varam uzrunāt, jo krāšņu šovu kā lielvalstīm nevaram atļauties.

Un arī tādēļ, ka es šai dziesmai ļoti ticu, tā ir ļoti personiska un savā ziņā atspoguļo mūsu valsts būtību, jo tās pamatā ir spēcīgas ģimenes.”

Septītā uz skatuves kāps Nīderlandē dzīvojošā latviete ANNNA ar dziesmu par ātro modi “Polyester”.

ANNNA uzsver, ka pelnījusi uzvaru “tāpēc, ka man stāsts, ar kuru gribēju dalīties.

Es uzrakstīju dziesmu, ar domu, ka kāds to sapratīs un manu ideju atbalstīs.

Pagājušajā nedēļā saņēmu savu pirmo ziņu no kāda sekotāja "Instagram", kurš teica: “Šodien iegāju veikalā ar domu nopirkt džemperi, bet pēc tavas dziesmas dzirdēšanas nevarēju nopirkt vienkāršu džemperi. Izvēlējos džemperi kas  ražots no organiskas kokvilnas un pārstrādātiem materiāliem”. Šādas ziņas man nozīmē tik daudz, un tas arī ir tas iemesls, kāpēc piedalos: lai liktu cilvēkiem dejot un just man līdzi.”

Ar astoto numuru startēs grupa “Bad Habits” ar dziesmu “Sail with you”.

Grupa vienbalsīgi atbildējusi, kāpēc tieši viņi pelnījuši uzvaru: “ Šī ir laba dziesma.

Dziesmai ir patiess stāsts un tā atšķiras, turklāt visa komanda esam daudz strādājuši pie šī projekta, un uzvara ir pelnīta.

Tas, ko mēs darām, nāk no sirds. Mūsu izpildījums ir kvalitatīvs un nav ierastais formāts Eirovīzijai, kas var atvērt plašāku iespēju satikties dažādai mūzikai uz lielās Eirovīzijas skatuves.”

Šī gada konkursa finālu noslēgs Samanta Tīna ar dziesmu “Still Breathing”.  

Esmu gatava uzvarēt un dziesmai ir jauda un spēcīgs vēstījums. Uz jautājumu, kāpēc viņa pelnījusi pārstāvēt Latviju Eirovīzijā, mūziķe atbildēja lakoniski:

“Esmu gatava uzvarēt, un dziesmai ir jauda un spēcīgs vēstījums.”

65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas maijā notiks Roterdamā, Nīderlandē, piedalīsies 41 dalībvalsts. Latvijas pārstāvis uzstāsies otrajā pusfinālā, kas notiks 14. maijā, un par vietu finālā cīnīsies ar dalībniekiem no Igaunijas, Dānijas, Austrijas, Šveices, Somijas, Moldovas, Sanmarino, Serbijas, Islandes, Čehijas, Grieķijas, Bulgārijas, Armēnijas, Gruzijas, Portugāles un Albānijas. Visas minētās otrā pusfināla valstis, kā arī Francija, Lielbritānija un Spānija no tā saucamā “lielā piecinieka” varēs balsot par Latvijas dziesmu, panākumu gadījumā ļaujot tai startēt Eirovīzijas finālā.  

 “Supernovas” tiešraide sestdien, 8. februārī, skatāma no pulksten 21.25 LTV1, REPLAY.lv un LSM.lv, kā arī ar surdotulkojumu LTV7.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti