Dienas ziņas

Latvijas un Lietuvas policijas sadarbojas kinoloģijā

Dienas ziņas

Uzlabo roņu aizsardzības plānu

Lieli un mazi svin Mātes dienu

VIDEO: Mātes dienu svin lieli un mazi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ar pašu bērnu ceptām pankūkām un zīmētiem apsveikumiem sveicienus daudzas mammas saņēma jau no rīta. Vēlāk ģimenes devās arī uz kādu no koncertiem vai radošajām darbnīcām, lai svinētu kopā būšanu un gatavotu vēl kādu pārsteigumu māmiņai.

Tētis Viesturs ar Ringolda, Imanta un Austras palīdzību darina dāvanu četru bērnu māmiņai Ildzei. Urbšanas troksnis ratos gulošo Birutiņu, kurai šī ir pirmā māmiņdiena, nemaz netraucē. Ir arī ziedi – puišu plūktās saldās nātrītes. “Tās man puiši uzdāvināja, var sūkt medutiņu,” stāsta Ildze.

Āgenskalna tirgū svētdien Mātes dienu svin ar radošām darbnīcām. Tēti ar bērniem var gatavot dāvanas mammām, bet mammas pašas tikt pie smiltsērkšķu skrubja.

Tikmēr Rīgas Jūgendstila muzejā folkloras pazinēja Ilga Reizniece māca, ka latviešu folklorā pazīstama arī putnu māte, ceļa māte un daudzas citas mātes. “Tādā veidā daba kļūst tuvāka. Tu nemetīsi gružus zemē jeb acīs Meža mātei. Man žēl, ka dziesmās maz tēvs pieminēts. Skumīgi, ka tik maz,” saka folkloriste Ilga Reizniece.

Mātes dienas pasākumi vienmēr īpaši ir bērnudārzos, kur mazie sveicēji mammām gatavo arī dziesmas un dejas. Tā tas ir arī Salaspils bērnudārza “Saime”. Un diena izdodas patiesi jauna, jo katrai mammai tiek paša bērna zīmēts apsveikums un liela, liela buča.

Arī LTV uzrunātie cilvēki ielās gatavi publiski un aizkustinoši apliecināt mīlestību savām mammām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti