VIDEO: Liepājas aktieru kurss attālināti iestudē deju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Liepājas Universitātes aktieru kurss sadarbībā ar horeogrāfi Lieni Gravu iestudējuši deju, kas tapusi katram studentam atrodoties savās mājās, medijus informē universitātes pārstāvji.

Horeogrāfe Liene Grava stāsta, ka ideja attālināti uzņemt video radusies, jo sapratusi, ka darbs šajā laikā ar studentiem nedrīkst apstāties. Viņa arī atzīst, ka nekad iepriekš neko tādu nebija darījusi, bet tas nav atturējis no iesaistīšanās procesā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Pats radošais process, ieskaitot filmēšanu, aizņēmis divas nedēļas un tas bija interesants gan studentiem, gan arī pašai horeogrāfei. Vispirms Liene Grava studentiem nosūtīja divus atsevišķus video ar skaitu un ar mūziku – pirmajā video lēnām izskaidrojot un pieliekot katrai kustībai skaitu, lai būtu unisonā un otru video – deja kopā ar mūziku, lai viņi redz, kā tas izskatās.

Svarīgi bijis, lai katrs aktieris izpaustos radoši, savās mājās filmējot video, izvēloties vietu, kur filmēt, fonu, piemeklējot apģērbu.

"Vēlējos ar šo video radīt skatītājiem sajūtu, kā tas ir atrasties pašizolācijā laikā, kad ķermenis grib dejot", stāsta Liene Grava.

Video piedalījās Agnija Dreimane, Madara Krživeca, Kintija Stūre, Madara Viļčuka, Inga Dzintare, Kārlis Rūdolfs Ērglis, Artūrs Irbe, Kārlis Elvis Artejevs, Hugo Puriņš un Valts Skuja.

Savukārt mūziku dejai radījis Aleksis Gūtmanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti