VIDEO: Kā top Ziemassvētku rotājumi no stikla

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ziemassvētki daudziem uzņēmumiem nozīmē daudz darba, lai spētu sagādāt visu nepieciešamo svētkiem. Izņēmums nav arī kāds neliels Čehijas uzņēmums, kurā tiek gatavoti dārgi, taču ļoti skaisti Ziemassvētku rotājumi.

Nelielajā Popovices ciematiņā Čehijā lielākajai daļai iedzīvotāju neatņemama Ziemassvētku sastāvdaļa ir stikla rotājumi. Ciematiņā darbojas neliels uzņēmums, kas ražo dažādos rotājumus.

Sākotnēji rotājumi izskatās kā neizteiksmīgas stikla čupiņas, taču pēc izpūšanas, apstrādāšanas ugunī un formas ieveidošanas ar rokām tie iegūst savu veidolu.

Pēc to atdzišanas rotājumi tiek nokrāsoti ar sudraba vai hroma krāsu. Rotājumu izstrādāšanas pēdējā kārtā tie tiek iemērkti vannā ar ķimikālijām un nožāvēti ar rūpnieciskajiem žāvētājiem.

Kompānijas pārstāvji uzsver, ka rotājumi nav toksiski, jo visas izejvielas ir ražotas Eiropas Savienībā. Kompānijas vadītājs Libors Kavans piebilst, ka uzņēmuma moto ir “kvalitāte kvantitātes vietā”.

"Ķīniešu ražojumi ir lēti, jo tie tiek ražoti vairumā.  Mēs vēlamies radīt izstrādājumus cilvēkiem, kas patiesi tos novērtēs, tādēļ visa mūsu produkcija ir ierobežotā daudzumā," saka Kavans.

Katru gadu tiek radīti arvien jauni modeļi, taču cieņu nezaudē arī vecie produkti. Jau novembra beigās daudzi rotājumi devās ceļā uz Eiropu, Austrāliju, Japānu, Krieviju un ASV.

Savukārt janvārī Frankfurtes gadatirgū dienasgaismu ieraudzīs desmit jaunas kolekcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti