Rīta Panorāma

Ingas Kalnas un Diānas Ketleres pirmais starptautiskais solo albums "Rožu vija"

Rīta Panorāma

Durvis ver Covid-19 dēļ slēgtie Romas un Vatikāna muzeji

Venēcijā šogad bez karnevāla

Venēcijā šogad bez klātienes karnevāla

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Venēcijai un arī pasaulei šogad nākas iztikt bez krāšņā Itālijas piekrastes pilsētas karnevāla. Venēcijas rātsnamam padomā virtuāls karnevāls, bet vietējie cer uz nākamo gadu.

Pasaules slavenajām karnevāla svinībām Venēcijā ar krāšņajām parādēm un maskām, māksliniekiem kostīmos un tūkstošiem skatītāju bija jāsākas sestdien. Taču Covid-19 pandēmija ikgadējās vairāk nekā divu nedēļu izklaides padarījusi neiespējamas.

Venēcieši šogad nepērk tradicionālās maskas, nedodas uz ballītēm. Šogad karnevāla Venēcijā vienkārši nav, uzskata vietējais tradicionālo masku meistars.

“Karnevāla maskai bija sekojošas funkcijas – aizsargāt, aizsegt un arī garantēt anonimitāti. Tagad mēs nevaram šādi izjust masku. Un esam spiesti valkāt šīs medicīniskās maskas, kas zināmā veidā bloķē mūsu maņu brīvību,” pauda karnevāla masku meistars Gvaltjēro Dallosto.

Bet šī nav pirmā reize, kad Venēcija pārdzīvo pandēmiju. Viduslaikos to smagi skāra vairāki buboņu mēra uzliesmojumi. No tiem radās mēra ārsta karnevāla maska.

Venēcijas kanāli ir klusi, gondolas piestātnē. Gondolu laivinieki cer uz nākamo gadu.

“Karnevāls mums nozīmē darba karnevālu. Diemžēl patlaban no tā nekā nav. Bet nekas, mēs visu atgūsim nākamajā karnevālā, cerams,” sacīja gondolas laivinieks Ferručo Dallapjeta.

Tikmēr Venēcijas rātsnams rīko virtuālo karnevālu. Svētku nedēļa būs, bet tas viss būs tiešsaistē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti