Dienas ziņas

VUGD mācās, imitējot kuģa avāriju

Dienas ziņas

Sākas NATO aizsardzības ministru sanāksme

Velomūzikas brauciena dalībnieki ierodas Latgalē

Velomūziķu koncerti apmaiņā pret naktsmājām šogad skanēs astoņās Latgales mazpilsētās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Devīto gadu pēc kārtas pa Latvijas ceļiem un takām, kopumā pieveicot jau pāri par 4000 kilometru, aizripo muzikālā ceļojuma "Velomūzika" mākslinieku divriteņi. Šogad "Velomūzikas" koncerti apmaiņā pret naktsmītnēm izskanēs astoņās Latgales mazpilsētās. Pirmais mūziķu koncerts notika "Annas sētā" Atašienē.

No Kūku dzelzceļa stacijas ceļā uz Teiču dabas rezervāta pusi devās kāda neparasta velosipēdistu grupa ar ģitārām, akordeonu un citiem mūzikas instrumentiem ceļa somās. Tā aizsākās mūziķa Kārļa Kazāka vadītais astoņu dienu velobrauciens, šoreiz pa Latgales mazpilsētām, kura galvenais mērķis bija redzēt visu savām acīm un mainīt dziesmas pret naktsmājām.

"Bija skaidrs, ka mēs sāksim no stacijas ''Kūkas'' un tad pa mazajiem meža celiņiem uz Dieviņiem, tad pa vēl kaut kādiem maziem celiņiem līdz Rāgsalai pa Eiduka purva maliņu, un te nu mēs esam," stāsta "Velomūzikas" brauciena organizētājs Kārlis Kazāks.

Kad  sprīdis šosejas, lauku grants un meža ceļu jau ir aiz muguras, mūziķi pietur pie Marienzejas muižas ezera, lai atspirdzinātos, sajustu pļavu zāļu valgmi un satiktu cilvēkus.

Braukt pa Latviju pēc Līgo svētkiem ir īpaši vērts, jo tieši tad jau ir aplūkojami sakoptie lauki, sajūtams miers un domas aizspurdz pāri ikdienišķajam.

"Es pat reizēm esmu pārsteigta par to, cik ļoti viņi atver mums savas mājas un savas sirdis, un ir gatavi mūs ielaist un uzņemt, un izguldīt naktsmājās," klāsta "Velomūzikas" koncerta līdzbraucēja Inese Tobe.

"Tas ir tas pats smukākais piedzīvojums vispār - iebraukt tādās vietās, kur, ar mašīnu braucot ģimenes ekskursijā, nekad neizdomāsi, ka to varētu darīt. (..) Septiņi gadi jau šis ir pasākums un katru reizi atklāj no jauna pilnīgi kādu citu planētu," atzīst mūziķis Kaspars Tobis.

Pirmajā pieturvietā Annas sātā, kas pieder Atašienes katoļu draudzei, ceļotājus sagaida saimniece, kas Kārli Kazāku jau pazīst pēc viesošanās pagājušā gada vasarā un rudenī.

Pirmā koncerta vietas aizgādne ir svētā Anna, tāpēc kādām dziesmām te jāskan, viennozīmīga viedokļa nav, un svarīgāka par visu ir siltā tikšanās.

"Viņi ir veikuši kādu ceļu un tad vienkārši piestāj, atpūšas, atvelk elpu, kaut kas tāds, liekas. Man liekas kaut kas tāds dvēselei, kaut kas tāds iekšējs harmonijai," piebilst "Velomūzikas" koncerta klausītājas Anna un Inga.

Gan atpūtai, gan dvēselei koncertā izskan Kārļa Kazāka dziesmas un kopīgi tautasdziesmu aranžējumi. Šodien mākslinieki koncertē jau Vecvārkavā, bet pēc tam dosies uz Auleju, Indru, Ezerniekiem, Martišiem, Malnavu un Upīti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti