«Velomūzika» šogad devusies uz Latgali

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Uzreiz pēc Jāņiem no Kūku dzelzceļa stacijas startēja projekts "Velomūzika 2019". Jau devīto reizi mūziķi, aktieri un līdzbraucēji min pedāļus un maina mūziku pret naktsmājām. Šogad viņi izvēlējušies savus ceļus un takas meklēt Latgalē.

Muzikālā velobraucienā devušies bundzinieks Juris Kroičs, taustiņinstrumentu pārvaldnieks Kaspars Tobis, ģitārists Māris Bīmanis, Latvijas Nacionālā teātra aktieri Kaspars Zvīgulis, Arturs Krūzkops un Ilze Blauberga, kā arī mūziķis Kārlis Kazāks. Šogad muzikālajam kolektīvam pievienojušies basģitāriste Maija Ušča un ģitārists Aivars Vaišļa. 

"Velomūzika" min pedāļus un muzicē Latgalē
00:00 / 00:34
Lejuplādēt

Līdz šim "Velomūzika" ir pieveikusi 4000 kilometru pa Latvijas attālākajiem novadiem, sniedzot vairāk nekā 60 koncertus. Tuvākajās dienās koncerti norisināsies Martišos, Malnavā un Upītē. Mūziķis Kārlis Kazāks par muzikālo ikvasaras piedzīvojumu pastāstīja, ka pa Latgali notika jau pirmais brauciens.

"Tad es tā pirmoreiz pa īstam aptvēru to citādo, kas te [Latgalē] valda. Līdz ar to sāku vairāk uz šo pusi stūrēt," teica Kazāks. "Latgalieši nedzen ārā no savas mājas, un te ir viegli atrasties. Tu esi gaidīts, tevi visur uzņems. Tu ienāc sētā un tu jau esi pie galda."

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti