Kultūras ziņas

Mūzikas akadēmija simtgades gaidās

Kultūras ziņas

Paziņoti "Zelta Mikrofons 2019" nominanti

Retro estrādes mūzikas koncerts "Melodiju serpentīns"

VEF pilī skan retro estrādes koncerts «Melodiju serpentīns»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Populārākās latviešu estrādes melodijas, kas tapušas un priecējušas cilvēkus pirms 30, 40 un pat 50 gadiem, tagad izskan koncertsērijas “Melodiju serpentīns” jaunākajā uzvedumā “Skolas gadi”. 

VEF Kultūras pils aizkulisēs manāms satraukums un pucēšanās, pirms tikties ar mūziku, kas dažu sirdīm lika straujāk pukstēt pirms 30, 40 un pat 50 gadiem. Katram ir savas atmiņas par savu skolas laiku, kad zāle šķita zaļāka un debesis zilākas.

“Kaut kas bija no “Remix”, kaut kas bija no “Līviem”, kaut kas bija no “Credo”, ja runājam par latviešu mūziku,” atceras mūziķis Andris Ērglis. 

Savukārt dziedātāja Kristīne Zadovska no bērnības visspilgtāk atceras “Silavas valsi”, jo Jaunpils pusē tas esot bijis tik populārs, ka ieskandinājis ikvienu skolas balli. 

Koncertā izskan četrdesmit Latvijas estrādes mūzikas zelta laika skaistākās dziesmas. Ivara Vīgnera, Ulda Stabulnieka, Aleksandra Kublinska, Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa un vēl daudzu citu autoru kompozīcijas pagājušā gadsimtā veidoja Latvijā izklaidējošās mūzikas žanru. Koncertā populārās dziesmas izdzied Ieva Kerēvica, Ginta Krievkalne, Kristīne Zadovska, Jānis Apeinis, Andris Ērglis un Mārtiņš Ruskis.

“Latvijas mūzika, kas ir radīta astoņdesmitajos gados, manuprāt, ir labākā mūzika, kāda vien var būt. Lai piedod man šā laika visi dižgari un dzejnieki,” uzskata Ērglis. 

Savukārt komponists Kristaps Krievkalns koncertciklu raksturo šādi: “Melodiju serpentīna pamata uzdevums ir pagriezt to pulksteni, laika ratu atpakaļ un atsviest vismaz 20, 30 gadus atpakaļ. Mūsu bērnībā!”

Muzikālo atmiņu sērija “Skolas gadi” VEF Kultūras pilī turpināsies līdz janvāra beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti