Dienas ziņas

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Šodien Pasaules talka

Vācijā sākas tradicionālais "Oktoberfest"

Vācijā sākas tradicionālais «Oktoberfest»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

17. septembrī pēc divu gadu pārtraukuma Vācijas pilsētā Minhenē sākas tradicionālie alus svētki "Oktoberfest". Iepriekšējos gados tā norise tika atcelta koronavīrusa pandēmijas dēļ, tāpēc šogad svētki ir īpaši bagātīgi.

Simtiem tūkstošu alusmīļu šodien satikās tradīcijām bagātajos Minhenes alus svētkos jeb ''Wiesn''.

Katru gadu šeit tiek iztukšoti vairāk nekā 130 tūkstoši alus mucu, tiek baudīta mūzika un arī Bavārijas reģionam raksturīgās uzkodas – desiņas ar kāpostiem, sāļie kliņģeri un grauzdētas mandeles.

"Tas ir tik skaisti! Var redzēt, ar kādu entuziasmu šis festivāls ir atgriezies! Un es esmu pārliecināts, ka Minhenes iedzīvotāji un viesi nespēj sagaidīt "Oktoberfest" atgriešanos!" priecājas Minhenes mērs Dīters Reiters.

Minhenes ielās šajās dienās sastopami arī vairāk cilvēku, kas ir tērpušies tradicionālajos Bavārijas reģiona  tautastērpos – ādas biksēs un rotaļīgajās dirndla kleitās.  Šis apģērbs svētku laikā ir ļoti pieprasīts, un šogad populārākie ir tērpi košās krāsās.
 
"Jebkurā gadījumā krāsa šogad ir ļoti pieprasīta. Man tiešām ir tāda sajūta, ka visi vēlas krāsu pārpilnību, vēlas svinēt un, protams, labi pavadīt laiku un ar nepacietību gaida "Vīzn" jeb "Oktoberfest"," saka drindla kleitu dizainere un veikala īpašniece Lola Paltingere.

Neskatoties uz atkalsatikšanās prieku, noskaņojums festivālā gan vairs nav tāds, kāds bija pirms pandēmijas. Lai gan epidemioloģiskā situācija Minhenē ir stabila un festivālu var apmeklēt bez sejas aizsargmaskas, dažus piesardzība attur piedalīties tik vērienīgā pasākumā. Pilsētas mērs gan ir pārliecināts, ka šādam satraukumam nav pamata.

"Tas, kas ir svarīgi, vai mūsu slimnīcas spēs uzņemt ne tikai Minhenes iedzīvotājus, bet arī viesus, ja rodas tāda vajadzība. Un mēs parūpēsimies, lai tas būtu iespējams. Redzēsim, kā ies," saka pilsētas mērs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti