Rīta Panorāma

Ķīnā datorspēles drīkst spēlēt vien trīs stundas nedēļā

Rīta Panorāma

Starp medicīnu un suņu trenēšanu

Uz lauka Itālijā izveido Dostojevska portretu

Uz lauka Itālijā izveido Dostojevska portretu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Vides mākslinieks Dario Gambarins uz lauka Itālijā netālu no Veronas pilsētas izveidojis Fjodora Dostojevska portretu. Projekts pieskaņots dižā krievu prozaiķa 200. dzimšanas dienai, ko visā pasaulē atzīmēs 11. novembrī.

Portretu 25 tūkstošus kvadrātmetru plašā laukā Gambarins izveidoja ar jau iepriekš izmantotiem mākslinieka rīkiem – traktoru, arklu un ecēšām. "Nozieguma un soda", "Idiota", "Brāļu Karamazovu" un daudzu citu romānu autoram ir gara bārda un zilas acis, un darbam dots nosaukums "Skaistums izglābs pasauli". Šis spārnotais un daudz citētais teiciens lasāms Dostojevska romānā "Idiots".

Mākslinieks īpašā paziņojumā uzsvēra, ka cilvēki var iztikt bez daudzām lietām, bet ne bez skaistuma un patiesības krāšņuma.

Skaistums un harmonija glābs mūs arī no Covid-19 pandēmijas, un skaistais jāskata vides aizsardzības kontekstā, sacīja mākslinieks, norādot, ka Dostojevskis mums atgādina, ka mēs esam paradīzē, bet paši atsakāmies to redzēt. 

1958. gadā dzimušais mākslinieks Gambarins līdzīgā veidā izveidojis Dantes, Bēthovena, pāvesta Franciska un citu slavenu cilvēku portretus.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti