Uz jaunajām pastmarkām - Ķeguma, Rundāles un Sējas novada ģerboņi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Pasts (LP) izdod trīs pašlīmējošas pastmarkas sērijā "Latvijas pilsētu un novadu ģerboņi", informē LP pārstāve Vineta Danielsone.

2018.gada pirmās trīs pastmarkas Latvijas Pasts izdod sērijā "Latvijas pilsētu un novadu ģerboņi". Jaunajās pastmarkās attēloti Ķeguma, Rundāles un Sējas novada ģerboņi. Pastmarku pirmās dienas zīmogošana notiks 2018.gada 19.janvārī Rīgas 50.pasta nodaļā tirdzniecības centrā Origo, Stacijas laukumā 2, Rīgā, no plkst.8 līdz 19. Ģerboņu sērijas pastmarkas drukātas uz pašlīmējošas pamatnes.

Līdz ar jaunajām pastmarkām izdota arī pirmās dienas aploksne 1000 eksemplāru tirāžā. Uz aploksnes redzama Latvijas karte, kā arī Ķeguma, Rundāles un Sējas  novada ģerboņi. Jauno filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Ķeguma novada ģerbonim veltīta pastmarka ar nominālvērtību € 0,50, kas atbilst vienkāršas B klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā. Pastmarkas tirāža sasniedz  vienu miljonu eksemplāru. Saule ģerboņa centrā simbolizē enerģiju un pirmo lielo Latvijas hidroelektrostaciju, savukārt ģerboņa četras daļas ataino administratīvi teritoriālās vienības – Birzgales, Tomes, Rembates pagastus un Ķeguma pilsētu kā novada administratīvo centru.

Uz pastmarkas ar nominālvērtību € 0,57 atainots Rundāles novada ģerbonis. Pastmarkas nominālvērtība atbilst vienkāršas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā, un tās tirāža sasniedz 200 000 eksemplāru. Rundāles novada ģerbonī attēlots pussēdošs zelta lauva, kas labajā ķepā pietur vairogu.

Sējas novada ģerbonis izdots pastmarkā, kuras nominālvērtība ir € 1,39, un tā atbilst ierakstītas B klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā. Šo pastmarku tirāža ir 200 000 eksemplāru. Sējas ģerboni rotā zelta ozols ar saknēm uz zaļa lauka fona.

Pastmarku sērija "Latvijas pilsētu un novadu ģerboņi" tiek izdota kopš 1994.gada, un to regulāri papildina ar vienlaikus vairākām pastmarkām. Visas šī sērijas pastmarkas iespējams aplūkot te.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti