Rīta Panorāma

Intervija ar politologu Filipu Rajevski

Rīta Panorāma

Baha "Ziemassvētku oratorija" 2021.gada izskaņā

Vecgada vakarā būs skatāms šovs "Uz deju uzlūdz Pauls"

«Uz deju uzlūdz Raimonds Pauls» – ieskaties LTV Vecgada šova aizkulisēs un mācies deju soļus!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Vecgada vakarā Latvijas Televīzijā būs skatāms košs un enerģisks šovs "Uz deju uzlūdz Raimonds Pauls". Šovā būs gan kārtīga izdziedāšanās, gan arī izkustēšanās rokenrola un svinga ritmos. To visu papildinās arī humorpilna atmosfēra, kuru radīs Latvijā iecienīti aktieri, mūziķi, kā arī deju grupa "Dzirnas".

Vecgada šovs veidots tā, lai ikkatrs svētku vakaru pavadītu ar veselīgu un humoru un izkustēšanos deju ritmos.

Maestro Raimonds Pauls stāsta, ka ideja par koncertprogrammu viņam radās, klausoties savu veco skaņu plati "Aicinājums uz deju": "Es viņu izklausījos un domāju, kāpēc gan lai šodien neiztaisītu tādu retro vakaru, bet ar tādu lielu vērienu."

Sākotnēji koncertu bija plānots rīkot Rundāles pilī. Viesi ierastos smalkās retro mašīnās, tērpušies elegantās kleitās un frakās. Taču laika gaitā plāni mainījušies, un nu šī iecere pārtapusi spožā un enerģiskā koncertā, kuru ikviens varēs skatīties televīzijas pārraidē.

"Bet tas princips palika, un tiek izmantoti mūsu vecie ieraksti! Arī tie meldiņi visi vēl ir no tiem laikiem, no 60., 70. gadiem. Tā mēs mēģinām no vecām dziesmiņām padarīt ko jautrāku," stāsta Maestro.

Koncertā piedalīsies dažādi Latvijā iecienīti mūziķi un aktieri – Intars Busulis, Kristīne Prauliņa, Normunds Rutulis, Ieva Kerēvica, Žoržs Siksna, Aija Vītoliņa, Veronika Plotņikova, Dināra Rudāne, Daumants Kalniņš, Ance Krauze un citi.

Dziedātāja Ieva Kerēvica atzīmē: "Es esmu uzaugusi ar Maestro mūziku. Man tā ir tāda visa… līdz pat pusaudža gadiem vienīgā mūzika, kurā es vienmēr jutos labi un daudz zināju tās melodijas."

Uz skatuves duetu izpildīs arī mūziķis Intars Busulis ar dēlu Leniju, kuriem šī būs jau otrā kopīgā uzstāšanās. Atmosfēru uz skatuves papildinās arī deju grupas "Dzirnas".

"Rokenrols būs, būs arī valsis. Un man tāds prieks, ka šī ir tā reize, kad mūsu pedagogi ar "Dzirnu" audzēkņiem visi kopā tieši šajā raidījumā, šajā pārraidē piedalīsies," uzsver deju grupas "Dzirnas" izveidotājs un vadītājs Agris Daņiļevičs.

Jaungada šovu režisējis aktieris Intars Rešetins, un tā galvenā tēma ir "Kāds ir labs, gaumīgs humors un kā latviešiem vispār ir ar to humora izjūtu".

"Ja mēs runājam par Jauno gadu, lai viņš būtu laimīgāks un priecīgāks, tad humors, man liekas, ir tikai viena tāda maza piešprice tam visam. Būt priecīgam vai atrast lietas, par ko priecāties, – vietas, notikumus, situācijas… tas prasa tādu pašdisciplīnu īstenībā," spriež Ieva Kerēvica.

Savukārt dziedātājs Normunds Rutulis atzīmē: "Te man nāk prātā uzreiz no vienas animācijas filmas Austrumu atziņa: "Vakardiena aizvadīta, rītdiena vēl miglā tīta, bet šodiena ir dāvana". Un tas, manuprāt, ļoti labi darbojas uz tiem cilvēkiem, kas ir gatavi neskatīties pārāk tālu un ilgi pagātnē. Un arī neprātuļot par to, kā būs rīt, bet dzīvot šodien."

Gatavojoties Vecgada šovam, vairāki no iesaistītajiem skatuves māksliniekiem arī apguva dažādus deju soļus, lai būtu arī skatītājiem iespēja sagatavoties kustīgai Vecgada šova vērošanai un līdzdejošanai.

Vecgada šovs "Uz deju uzlūdz Raimonds Pauls" būs skatāms 31. decembrī pulksten 21.40 LTV1 un Replay.lv.

Vecgada šovā uz skatuves – pats Maestro Raimonds Pauls un solisti Intars Busulis, Kristīne Prauliņa, Normunds Rutulis, Ieva Kerēvica, Žoržs Siksna, Aija Vītoliņa, Veronika Plotņikova, Dināra Rudāne, Daumants Kalniņš, Ance Krauze un citi. Par muzikālo pavadījumu gādās Latvijas Radio bigbends, savukārt deju ritmos ieraus dejotāji no Agra Daņiļeviča deju skolas "Dzirnas".

Šova radošajā komandā: režisors Intars Rešetins, mūzikas producents Juris Vaivods, scenārija autors Artūrs Dīcis, scenogrāfs Kristaps Skulte, kostīmu māksliniece Jana Čivžele, horeogrāfs Agris Daņiļevičs, LTV mūzikas redaktore Eva Heinsberga, LTV režisores Agita Cāne, Zane Gargažina, Aiga Gramste, LTV projekta vadītāja Dana Melzoba.

LTV Vecgada šovs

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti