Rīta Panorāma

A. Krauzes albums "Sasala Jūrina" ar 12 latviešu tautasdziesmām R. Paula apdarē

Rīta Panorāma

Igaunijā atvieglo izklaides uzņēmumu darbības ierobežojumus

Ungārijā sarīkots "braucošs" orķestra koncerts

Ungārijā orķestris sniedz koncertu no braucošas kravas automašīnas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ungārijas galvaspilsētas Budapeštas festivāla orķestra mūziķi snieguši koncertu no braucošas kravas automašīna platformas. Orķestra vadītājs – pazīstamais komponists Ivans Fišers norādīja, ka mākslinieki šādā veidā vēlas atgādināt cilvēkiem par dzīvas uzstāšanās un socializēšanā nozīmi. 

Orķestra vadītājs Ivans Fišers sacīja: “Es uzskatu, ka dzīvie koncerti ir ļoti svarīgi. Īpaši tagad, kad visiem ir apnikuši datori un tālruņi. Cilvēki tos izmetīs un atgriezīsies pie socializēšanās, iepazīšanās, apskāvieniem un sarunām. Mobilajam tālrunim nav nākotnes.”

Pieci orķestra mūziķi izpildīja slaveno komponistu Šūberta, Mocarta un Dvoržāka skaņdarbus. Uzstāšanos īsu brīdi varēja baudīt daudzi pilsētas centra iemītnieki un tūristi, jo braucošā skatuve devās pāri Donavai, gar Svētā Stefana baziliku un citām iemīļotām Budapeštas vietām. Cilvēki uz brīdi apstājās, lai baudītu mūziku, centās nofilmēt uzstāšanos un aplaudēja. 

Braucošais koncerts vienlaikus bija atgādinājums, ka valstī tiek mīkstināti Covid-19 pandēmijas noteiktie ierobežojumi un jau tuvākajā laikā atsāksies koncerti ar ierobežotu apmeklētāju skaitu. Tomēr regulāro koncertdarbību  kolektīvs plāno atsākt šā gada 9. septembrī. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti