Rīta Panorāma

Francijā nākammēness sāks revakcināciju pret Covid-19

Rīta Panorāma

Pārizdos "The Beatles" albumu "Let It Be"

Ungārijā diriģentu pret Covid-19 potē koncerta laikā

Ungārijā koncerta laikā pret Covid-19 sapotē diriģentu, mūziķi veic koronavīrusa testu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Slavenais Ungārijas diriģents un komponists Ivans Fišers poti pret Covid-19 saņēmis uzstāšanās laikā. Mākslinieks šādā veidā vēlējās veicināt cilvēku izpratni par vakcinācijas nozīmi.

Lai mediķi varētu brīvi veikt dūrienu ar adatu, diriģenta kreklā pleca apvidū bija izgriezts caurums. Procedūras laikā viņš nepārtrauca uzstāšanos un turpināja vadīt orķestri ar labo roku. Akcijā iesaistījās arī mūziķi, kuri uzstāšanās laikā veica koronavīrusa testu. Savukārt Budapeštas festivāla orķestra brīvdabas koncerta rīkotāji sarunā ar žurnālistiem norādīja, ka akcija sniedz skaidru vēstījumu, ka vakcinācija dod iespēju dzīvot normālu dzīvi un strādāt.

Ungārijā vasarā izdevās ierobežot straujo vīrusa izplatību, pateicoties potēšanai, un mediķi izmantoja gan Eiropas Savienībā apstiprinātos, gan Krievijā un Ķīnas Tautas Republikā izstrādātos preparātus. Tomēr 32% pieaugušo vēl joprojām nav veikuši šo procedūru. Ungārija ir arī pirmā savienības dalībvalsts, kas uzsāka revakcināciju, un papildu poti jau saņēmuši 219 tūkstoši cilvēku. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti