Rīta Panorāma

Intervija ar LTV laika ziņu redaktoru Tomu Brici

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Ukrainas Eirovīzijas finālistu izvēlas Kijivas metro

Ukraina savu pārstāvi Eirovīzijā izvēlas Kijivas metro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Teju deviņdesmit metrus zem zemes Kijivas metro stacijā sestdien notika Ukrainas nacionālās atlases fināls Eirovīzijas dziesmu konkursam. Tajā uzvarējusi grupa "Tvorchi" ar dziesmu "Heart of Steel", kas Ukrainu nākamgad pārstāvēs Eirovīzijas dziesmu konkursā Lielbritānijā.

Metro stacijā tika iekārtota televīzijas studija un skatuve un, neskatoties uz šaurajiem apstākļiem, pasākums tika aizvadīts krāšņi.

Jau kopš februāra šī vieta tiek izmantota kā bumbu patvertne, un pasākums šeit notika, rūpējoties par tā dalībnieku drošību.

Šova translācijas laikā gan ik pa laikam bija dzirdams, kā metro stacijā pienāk vilcieni, taču kopējai atmosfērai tas, šķiet, pavisam netraucēja.

Nākamā gada Eirovīzijas dziesmu konkursam bija jānotiek Ukrainā, bet, ņemot vērā kara apstākļus valstī, konkursa norise tika uzticēta Lielbritānijas pilsētai Liverpūlei.

KONTEKSTS:

67. Eirovīzijas dziesmu konkurss, ko rīko EBU un 2022. gada uzvarētājvalsts Ukrainas vārdā BBC, notiks 2023. gada 9., 11. un 13. maijā Liverpūles arēnā.

No 37 dalībniekiem 31 sacentīsies divos pusfinālos, no katra uz finālu dosies 10, kur sacensībai pievienosies četras no "lielā piecinieka" valstīm (Francija, Vācija, Itālija un Spānija), kā arī konkursa rīkotājvalstis Ukraina un Lielbritānija.

BBC piekrita rīkot 2023. gada konkursu Ukrainas medija "UA:PBC" vārdā pēc "Kalush Orchectra" uzvaras 2022. gada konkursā ar dziesmu "Stefania".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti