Panorāma

ES un Lielbritānija panāk "Brexit" vienošanos

Panorāma

Paldies Stradiņa slimnīcas plaušu centram

Atrod veidus, kā radīt svētkus

Ugunsdzēsēji salaveču tērpos Jelgavā vairo svētku sajūtu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ar lampiņām notītu auto, kam piesieta arī eglīte, brīvprātīgie ugunsdzēsēji ielās dodas pirmo gadu. Ideja radusies, kad redzēta fotogrāfija internetā ar igauņu spectehniku, kuru vadījis salavecis. Brīvprātīgie sacīja, ka atbalsts ir liels. 

Pirms braucieniem piesakās arī bērnudārzi, kas vēlas lai viņus apciemo. Un tad jau maršruts gatavs. Par svētku mūziku un pozitīvajiem smaidiem, ko dāvā ugunsdzēsēji, priecājas gan bērni, gan arī pieaugušie. 

“Ļoti atbalstāms pasākums, šajā, teiksim tā, saspringtajā laika posmā,” sacīja iepriecinātā vērotāja Inga.

Savukārt Fjodors pateicās brīvprātīgajiem ugunsdzēsejiem: “Mums ir tik daudz sliktuma, mēs esam palikuši negatīvi, un tādi pasākumi, protams, obligāti 2 metri, maskas, bet paldies arī viņiem.”

Maršrutā tiek izbraukta visa pilsēta, bet neskatoties uz lielo piekrišanu, katrā vietā tiek pavadītas vien pāris minūtes, lai nepaspēj sapulcēties pārāk daudz cilvēku. 

Trešdien gan brīvprātīgajiem nācās arī pastrādāt. Braucot no viena bērnudārza uz otru, pie kādas daudzstāvu ēkas namdurvīm dega kartona kaste ar avīzēm. Tā bijusi pirmā reize, kad dzēsta liesma, esot salaveča tērpā. 

Radīt svētku noskaņu šī gada nogalē, nav vieglākais uzdevums. Bet Jelgavas Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība ir atradusi veidu, kā radīt mazliet gaismas šajā tumšajā laikā. 

Paši brīvprātīgie arī norādīja, ka smaidu dāvāšana citiem ir palīdzējusi pašiem radīt svētku sajūtu savās mājās. 

“Pašiem arī bija tāds garastāvoklis, nomākts ar visu situāciju valstī. Bet ziniet, kad mēs izbraucām pirmo reizi, dabūjām tik lielu pozitīvismu ar smaidīgām sejām, kad tev māj kāds, kurš danco,” sacīja viens no salavečiem.

Ugunsdzēsēji cer, ka nākamgad pie lielās pilsētas egles stāvēs ar diviem lampiņām rotātiem auto. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti