TV spēlē par labāko premjerministru atzīts Mārtiņš Pūris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Latvijas Televīzija (LTV1) jau otro gadu aicināja aktīvus un erudītus jauniešus no visas Latvijas piedalīties televīzijas spēlē «Es varu būt premjerministrs!»

TV piecu raidījumu cikla «Es varu būt premjerministrs!» mērķis bija mainīt Latvijas nākotni un veidot labāku valsti, meklēt aktīvi domājošu paaudzi, kuri ir gatavi cīnīties un aizstāvēt savu viedokli par dažādām ar valsts pārvaldi un starptautisko politiku saistītām tēmām, kuriem ir jaunas idejas valsts attīstībai un kuri redz sevi nākotnē valsts priekšgalā.

Par televīzijas spēles dalībnieku varēja kļūt ikviens jauns cilvēks vecumā no 18 līdz 30 gadiem neatkarīgi no savas politiskās pārliecības, pieredzes un ambīciju apmēra.

LVT1 skatītāji no 28. septembra piecus raidījumu garumā varēja vērot TV spēles «Es varu būt premjerministrs!» norisi. 2011. gada spēles uzvarētājs ir uzņēmējs Mārtiņš Pūris no Liepājas, kurš saņems naudas balvu Ministru prezidenta mēneša algas apmērā, ko nodrošināja Latvijas Krājbankas Jauniešu iespēju karte. Mārtiņš Pūris šobrīd studē uzņēmējdarbību RTU Liepājas filiālē, ir SIA Unify dibinātājs un valdes priekšsēdētājs un strādā Liepājas ostā par ekspeditoru.

Fināla raidījumā skatītāji ar interaktīvo balsošanu varēja atbalstīt savu jauno premjera amata kandidātu. Par spēles uzvarētāju nobalsoja 2084 Latvijas televīzijas skatītāji, bet par spēles četriem finālistiem kopā nobalsoja 7107 skatītāji.

ASV vēstniecības balvu «Labākais nākotnes līderis, kurš aizstāv mūsu kopējās vērtības» saņēma raidījuma fināliste Antoņina Ņenaševa no Rīgas. Reklāmas kampaņas iespējas individuāliem, sociāliem vai politiskiem mērķiem 1000 latu vērtībā spēles finālistam Kārlim Silam piešķīra portāls DELFI.

Fināla raidījumā piedalījās Vācijas televīzijas spēles «Es varu būt kanclers» uzvarētājs Jakobs Šrots, kurš atzina, ka šāda veida projekti motivē jaunus cilvēkus iesaistīties politikā un tas ir būtiski, domājot par to, kāda būs Eiropas politiskā kultūra nākotnē.

TV raidījums «Es varu būt premjerministrs!» ir licencēts un veidots sadarbībā ar Kanādas sabiedrisko televīziju Canada Broadcasting Corporation ( CBC ). Šī formāta raidījumi guvuši plašu popularitāti un augstus televīzijas reitingus Kanādā (CBC), Bulgārijā, Lielbritānijā (BBC), Vācijā (ZDF) u.c. 2008. gadā raidījums nominēts Starptautiskajai EMI balvai par labāko televīzijas pārraidi izklaides jomā. Spēli producē Jaunās demokrātijas centrs un filmu studija «MistrusMedia» sadarbībā ar Latvijas Televīziju.

Spēli vadīja žurnāliste Baiba Strautmane, fināla raidījuma žūrijā bija Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Godmanis, dzejniece Māra Zālīte, žurnāla «Ir» politiskais komentētājs Aivars Ozoliņš, politologs Ivars Ījabs.

TV projekta tapšanu atbalsta Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra, ES programma «Jaunatne darbībā», Sorosa fonds Latvija, Latvijas Krājbanka, ASV vēstniecība Latvijā, Nīderlandes vēstniecība, Triviums apmācība, informatīvie atbalstītāji portāls delfi.lv, žurnāls «Ir», radio 101

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti