Trīs idejas kultūras pilnai nedēļas nogalei mājās – iesaka «Kultūrdeva»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Televīzijas kultūras ziņu moderators un mūziķis Jānis Holšteins-Upmanis gada aukstākajā nedēļas nogalē iesaka skatīties filmizrādi, lasīt grāmatu un apskatīt koncertstāstu.

“Kino un mēs”

Mans pirmais ieteikums ir mākslas darbs, par ko es pats biju bezgala pārsteigts. Tā ir pirmizrāde “Kino un mēs”, kas lauž priekštatus par kino un arīdzan par teātri. Gan Andris Keišs, gan Egons Dombrovskis, gan Jānis Skutelis izceļas ar brīnišķīgiem aktierdarbiem. Protams, jāuzteic arī režisors Matīss Kaža un operators Aleksandrs Grebņevs, kurš spējis šo filmizrādi nofilmēt vienā kadrā, 86 minūšu garumā.

Filmu vēl līdz svētdienai, 17. janvārim, var skatīties Replay.lv.

"Kino un mēs" aizkadra foto
"Kino un mēs" aizkadra foto

“Tīģeris”

Mēs dzīvojam laikā, kad mākslā un kultūrā bieži vien novērojama “copy – paste” taktika jeb strādāt pēc šabloniem. Tieši, tāpēc mani iepriecina cilvēki ar savu redzējumu un rokrakstu, kas ir ļoti labi redzams, dzirdams un jūtams kino, seriālos un grāmatās. Tas ir Jānis Joņevs ar savu grāmatu “Tīģeris”, un tiem, kuriem patīk “Jelgava '94”, noteikti patiks arī šī grāmata!

Jānis Joņevs "Tīģeris"
Jānis Joņevs "Tīģeris"

“Mana uguns, kuries”

Šis gads ir īpašs ar to, ka šogad mēs svinam barikāžu 30. gadadienu, protams, katrs savās mājās, pie saviem ugunskuriem. Latvijas Televīzijas 1. kanālā 20. janvāra vakarā būs iespējams noskatīties koncertstāstu “Mana uguns, kuries”. Autoru kolektīvs daudzsološs – diriģents Sigvards Kļava, režisors un scenogrāfs Roberts Rubīns, vairāki kori, un es ļoti ceru, ka šis koncerts varētu kalpot kā atgādinājums, ka šajos trauksmainajos laikos mēs varam pamācīties no barikāžu dalībniekiem un būt vienoti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti