Trīs idejas, kā pavadīt «mājsēdes» vakarus. Iesaka «Kultūrdeva»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

LTV “Kultūrdevas” rubrikas režisore Linda Veinberga kultūras notikumu izlasē šai nedēļai iesaka virtuālus ceļojumus uz muzejiem un grāmatu idejas “mājsēdes” vakariem.

“Pētera imperatore”

Noteikti iesaku izlasīt Kristinas Sabaļauskaites romānu “Pētera imperatore”. Pirmkārt, tāpēc ka tas ir lieliski uzrakstīts stāsts, kas aizraus jūs līdz pēdējai lappusei. Otrkārt, tāpēc ka tas ir skatījums uz vēstures notikumiem un politiku no sievietes skatupunkta. Treškārt, autorei ir lieliski izdevies aprakstīt Pētera I laika Krievijas un Eiropas kultūras attiecības. Reizēm caur ikdienišķiem sīkumiem kā tērps, personiskā higiēna un svētku svinēšanas tradīcijas.

Virtuālie muzeji

Ceļot šobrīd nevar, taču gandrīz visus lielākos pasaules muzejus šobrīd iespējams apmeklēt virtuāli. Iesaku, piemēram, ielūkoties Britu muzeja virtuālajās galerijās vai arī Viktorijas un Alberta muzeja “YouTube” kontā, kur citstarp iespējams redzēt dažādu modes dizaineru radošā darba aizkulises. Tikpat labi var skatīties brīnišķīgo Rundāles pils mājaslapu, kurā atrodamas gan Imanta Lancmaņa vadītas lekcijas par mākslas vēsturi, gan arī aplūkojami muzeju priekšmetu tuvplāni.

“Loranga”

Ja jums šķiet, ka “mājsēde” ir padarījusi jūsu ģimeni viegli dīvainu, tad ticiet man, var būt vēl trakāk. Palasiet Barbru Lindgrēnes dullo grāmatu “Loranga”. Smiekli ārstē visu, un, ja tos izraisa absolūti traks vectēvs, tēvs un mazdēls, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā kopā ar lidojošiem tīģeriem un žirafi, kas pārtiek no gultām, tad jautri ir gan lieliem, gan maziem. Nekad nevar zināt, kas būs nākamajā lappusē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti