Toms Grēviņš vērtē dziesmas, kas šogad Eirovīzijā neizskanēs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

16. maijā pulksten 22.00 skatītāji visā Eiropā un arī Latvijā varēs vērot īpašu šovu “Eirovīzija 2020: Eiropa staro!”. Dziesmas nekonkurēs konkursa formātā, tomēr ieskanēsies šovā. Vaicājām Eirovīzijas pazinējam, Latvijas Radio 5 – Pieci.lv un Latvijas Televīzijas raidījumu vadītājam Tomam Grēviņam – kā viņš piecās kategorijās vērtētu Eirovīzijas dziesmas, ja konkurss tomēr notiktu.

Tomam Grēviņam piedāvājām 5 kategorijas – “Dziesma, kam nevajadzētu skanēt uz lielās Eirovīzijas skatuves”, “Eirovīzijas standarts”, “Eirovīzijas nestandarts”, “Dziesma, kam vajadzētu uzvarēt, bet tā neuzvarētu arī tad, ja Eirovīzija notiktu” un “Kaut kur dzirdēts”. Grēviņš ir pārliecināts, ka visas dziesmas, ko viņš izvēlējies, izņemot Igaunijas pārstāvi, noteikti iegūtu labas vietas konkursā.

Kategorijā “Dziesma, kam nevajadzētu skanēt uz lielās Eirovīzijas skatuves”, Toms izvirzījis igauņu dziedātāju Uku Suvisti ar dziesmu “What Love Is”. “Šoreiz igauņi ir kaut ko tik klišejisku dabūjuši gatavu, ka traks var palikt,” vērtē Grēviņš.

Kategorijā “Eirovīzijas standarts” Toms par visparedzamāko un “standartiskāko” dziesmu atzinis Šveices pārstāvi “Gjon's Tears” ar dziesmu “Répondez-moi” jeb “Atbildi man”. “Viens no galvenajiem Eirovīzijas standartiem ir – izpildīt pagājušā gada dziesmu. Ar to garām nenošausi! [..] Šveice kārtējo reizi būtu pierādījusi, ka tā var tikt pie ļoti labiem rezultātiem,” uzskata Toms.

 

Kategorijās “Eirovīzijas nestandarts” un “Dziesma, kam vajadzētu uzvarēt, bet tā neuzvarētu arī tad, ja Eirovīzija notiktu” Toms izvirza otru kaimiņvalsti – Lietuvu. “Lietuviešu grupas “The Roop” dziesma “On Fire” ir kaut kas pietiekami svaigs visā tajā “eiro” mērcē, bet Eirovīzijā ļoti daudz ko nosaka politiskais balsojums, un tajā lietuviešiem galīgi šogad neietu,” pārliecināts ir Grēviņš. "Es domāju, ka viņi būtu pašā augšā, bet beigu beigās braļukas samierinātos ar ceturto vai piekto vietu."

 

Savukārt noslēdzošā kategorija “Kaut kur dzirdēts” Tomam bija lielākais izaicinājums, jo “Eirovīzijas pamatdoma ir, ka visas tās dziesmas ir kaut kur dzirdētas”. “Neviens nemēģina mainīt mūzikas vēsturi ar Eirovīzijas palīdzību. Ļoti bieži veicas tiem, kuri reflektē reālās popmūzikas pasaules notikumus savās eirodziesmās. Šoreiz bez nekādiem aplinkiem varam teikt, ka, visticamāk, Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvarētu Billija Eiliša.” Toms uzskata, ka Eilišas mūzikas skanējumu un estētiku precīzi nokopējusi Bulgārijas pārstāve Viktorija, kura uzstātos ar dziesmu “Tears Getting Sober”.

Neviena no šīm dziesmām lielajā Eirovīzijā neizskanēs arī nākamgad, tomēr tās tiks godinātas īpašā šovā “Eirovīzija 2020: Eiropa staro!”.

16. maijā jau no pulksten 21.20 LTV1 un Replay.lv skatītāji kopā ar Tomu Grēviņu un Samantu Tīnu varēs noskaņoties tiešraidei no Nīderlandes, jo sarunā “Eirovīzija 2020. Studijā Samanta Tīna” Toms kopā ar Samantu vēlreiz “izstaigās” viņas ceļu līdz uzvarai “Supernovā”.

Savukārt uzreiz pēc tam – tiešraidē no Nīderlandes būs vērojams šovs, kura mērķis ir vienot Eirovīzijas dalībniekus neatkarīgi no tā, kur viņi atrodas, un pārsteigt ikvienu eiropieti šajā sarežģītajā laikā. Šovā ieskanēsies visas dziesmas, kam šogad vajadzēja sacensties konkursā (tās neizskanēs pilnā garumā), konkursa dalībnieki būs sagatavojuši sveicienus visai Eiropai un visi kopā veidos 1997. gada Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētājas "Katrina And The Waves" dziesmas "Love Shine a Light " izrādi.

Skatītājus vakara gaitā sagaida arī pārsteigumi. Šovu no Nīderlandes moderēs plānotie Eirovīzijas vadītāji – Šantala Janzena (Chantal Janzen), Edsīlija Romblija (Edsillia Rombley) un Jans Smits (Jan Smit). Pārraidi latviešu valodā komentēs un tulkos Toms Grēviņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti