Tiešsaistē notiks galda un datorspēlēm veltīts festivāls «Spēļu fest»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kaņepes Kultūras centrā no 16. līdz 21. februārim notiks festivāls “Spēļu fest”, kas būs veltīts dažāda veida datora un galda spēlēm, spēlētājiem, spēļu izstrādātājiem un spēļošanai, informēja organizatori. Festivāla programmā tiešsaistē notiks darbnīcas, diskusijas, lekcijas un citi pasākumi.

“Spēles gan atspoguļo kultūras paradumus, gan tos rada un pārstāv. Kad cilvēki iesaistās jebkāda veida spēlē – lai tā būtu datorspēle vai galda spēle “Monopols”, viņiem ir jāpieņem cita, pilnīgi sveša, perspektīva. Spēles šajā ziņā pārstāv un veido tik svarīgo līdzdalības kultūru. “Spēļu fest” laikā mūsu mērķis būs apmainīties ar viedokļiem, pieredzi, idejām pāri robežām, kā arī, tā kā spēles ir sava veida sabiedrības spogulis, iepazīt tajās esošās, pazudušās un pārkāptās robežas,” par festivālu stāstīja Kaņepes Kultūras centra kultūras programmas veidotāja Beatrise Amtinga.

Visi “Spēļu fest” pasākumi pozicionēs spēles, spēļu attīstību un spēļošanu (no angļu valodas – “gamification”) sociālā kontekstā, piemēram, saistītā ar dzimumu, vecumu, caurspīdīgumu, iznīcību un vidi.

“Spēļu fest” programma ir bez maksas. Visus festivāla pasākumus būs iespējams noskatīties tiešraidē. Papildu informācija par tiešraižu programmu būs pieejama Kaņepes Kultūras centra "Facebook" lapā. Festivāls tiek rīkots sadarbībā ar Dānijas Kultūras institūtu.

“Spēļu fest” ir daļa no Kaņepes Kultūras centra plānotās īsformāta festivālu sērijas, kurā tiks aicināti satikties konkrētas jomas dalībnieki un pārstāvji. Kaņepes kultūras centrā skaidroja, ka šie festivāli būs “platforma, lai apmainītos idejām un viedokļiem, mācītos, iedvesmotu viens otru, kā arī iepazīstinātu ar konkrētā festivāla pārstāvēto jomu citus, kas ar to vēl nav saistīti.”

“Spēļu fest” programma:

Otrdiena, 16. februāris

  • 19.00 – “Apaļā galda diskusijas: spēles un publiskā telpa”. Diskusija ar dalībniekiem no dažādiem spēļu jomas pārstāvjiem, piemēram, programmētājiem, veidotājiem, scenāriju rakstītājiem un pašiem spēlētājiem.

Ceturtdiena, 18. februāris

  • 18.00 – Dānijas Kultūras Institūta rīkotā darbnīca “Dzimumu spēles”. Šajā darbnīcā tiks apspriests, kā visiem iekļaujošākas padarīt vietas, kas ir saistītas ar kādu dzimumu. Uzmanība tiks pievērsta gan anonīmā interneta riskiem un potenciālam, gan iniciatīvām par spēlēm, kas iekļautu visus dzimumus, lai tiktu radīts daudzveidīgāks spēļu saturs.

Piektdiena, 19. februāris

  • 18.00 – Diskusija “Lightning Talk”. Tā būs īsas formas diskusija, kurā dažādu spēļu jomas dalībnieki dalīsies pieredzē ar auditoriju. Diskusijā piedalīsies dalībnieki no Vācijas un Dānijas, tā notiks platformā “Zoom”.

Sestdiena, 20. februāris

  • 13.00 – Dānijas Kultūras institūta rīkotā darbnīca “MineCrafting Cities: Inclusive urban planning with Minecraft”. Šī darbnīca paredzēta ikvienam, kurš vēlas izpētīt pilsētas plānošanu, izmantojot radošo un aizraujošo spēli “Minecraft”. Dalībnieki tiks aicināti risināt problēmas, izstrādāt un konceptualizēt savas idejas par to, kā Rīga varētu būt patīkamāka un iekļaujošāka vieta ikvienam. Pēc tam idejas tiks vizualizētas Rīgas “Minecraft” kartē.
  • 17.00 – Diskusija un lekcija “Kas veido spēli?”
  • 21.00 – DJ pasākums un performance. “The Sound Of Games”.

Svētdiena, 21. februāris

  • 14.00 – tīklošanās pasākums “Iespēju Tirgus”. Ikvienam būs iespēja tikties un aprunāties ar dažādu spēļu jomu pārstāvjiem.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti