Teātra, kino un ceļojumu alternatīvas mājās – iesaka «Kultūrdeva»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Laikā, kad ļoti daudz kas nav iespējams un pieejams, Latvijas Televīzijas režisore Zita Kaminska kultūras notikumu izlasē aicina koncentrēties uz interesantām alternatīvām.

Alternatīva teātrim

Nesen “Spēlmaņu nakts” ceremonijā “Grand Prix” balvu kā labākā izrāde ieguva Latvijas Nacionālā teātra izrāde “Puika, kurš redzēja tumsā”. Ļoti gribētos to redzēt, bet jāpaciešas. Toties ir iespēja izlasīt Rasas Bugavičutes-Pēces grāmatu ar tādu pašu nosaukumu un iedziļināties kādā citādā pasaulē, kurā dzīvo daudzi mūsu līdzcilvēki.

Rasa Bugavičute-Pēce "Puika, kurš redzēja tumsā"
Rasa Bugavičute-Pēce "Puika, kurš redzēja tumsā"

Alternatīva ceļojumam

Šī brīža alternatīva ārzemju ceļojumam ir iespēja savā dīvānā ar kafijas krūzi rokās noskatīties operu vai koncertu. Tādas iespējas mums piedāvā Vīnes Valsts operas mājaslapa vai Metropolitēna operas mājaslapa. Īpaši saistoši, ja šajos koncertos vai izrādēs piedalās latviešu mākslinieki, piemēram, 6. decembrī Elīna Garanča "Samsons un Dalila" izrādē vai arī 12. decembrī Andris Nelsons un Baiba Skride Berlīnes Filharmonijā.

Elīna Garanča
Elīna Garanča

Alternatīva kinoteātrim

Kinoteātrim šobrīd alternatīva ir televīzija. Kāpēc ne Latvijas Televīzija ar ļoti daudz brīnišķīgām dokumentālajām filmām, kuras ir iespējams noskatīties televīzijas mājaslapā – dokumentālās filmas ir par tādām personībām kā Vija Artmane, Jānis Streičs, Elīna Garanča, brāļi Žagari, Māra Zālīte un citiem. Pavisam drīz, 13. decembrī, būs pirmizrāde dokumentālajai filmai “Purva bridējs – Uldis Pūcītis”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti