Tartu tiek atklāta jauna latviešu kultūrtelpa «Just Läti»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latviešu nacionālās atmodas šūpulī Tartu, Igaunijā, sestdien, 6. aprīlī Latvijas Republikas vēstnieks Igaunijā Raimonds Jansons svinīgi atklās mūsdienu latviešu kultūrtelpu “Just Läti” jeb “Tieši Latvija”, informēja Tartu Latviešu biedrībā.

Sarīkojuma laikā pasmaidīt par latviešiem ļaus populārais igauņu dzejnieks un liels latviešu draugs Contra (īstajā vārdā Margus Konnula). Būs muzikāls pavadījums, kā arī latviešu gardumu degustācijas.

Jau vairāk nekā piecus gadus latvisko garu Tartu jeb Tērbatā uztur Tartu Latviešu biedrība, regulāri piedāvājot dažādus latviešu kultūras pasākumus, kā arī aktīvi veidojot sadarbības projektus ar dažādām Igaunijas diasporām un iesaistoties latviešu organizētajās iniciatīvās.

Tartu ir izveidota jauna latviešu kultūrtelpa ar nosaukumu “Just Läti“, kas mājvietu ir atradusi alternatīvo jauno radošo industriju centrā – ''Aparaaditehas'' jeb Aprātu cehā, kur jau kopš 2014. gada darbojas jauni un aktīvi, kultūru un mākslu mīloši cilvēki.

Biedrības mērķis ir Tartu iedzīvotājus un pilsētas viesus iepazīstināt gan ar latviešu mākslu, gan literatūru, kā arī ar moderni tautisko apģērbu un rotu dizainu. Apmeklētāji iepazīs arī mūsdienu Latvijas garšu, nogaršojot mājražotāju gardumus un dzērienus. Jaunajā latviešu kultūrtelpā pieejams plašākais zāļu tēju klāsts pilsētā, ko piedāvā baudīt no "Piebalgas Porcelāna fabrikas“ īpašajām tasītēm. Lietpratēji varēs novērtēt arī labu Latvijas alu un sidru.

Šobrīd uzsākta sadarbība ar tādiem Latvijas dizaina zīmoliem kā "Cita Rota“, "Amber Sisters“, "San Fashion“, "Rain Sister“, "When Beji Sleeps“, "Renate Rose“, "Zaigas izšuvumi“, "Baltu rotas", "Flashionwear“ u.c.  Gardēžu garšas kārpiņas lutinās "Skrīveru gotiņa“, "Latvijas ķiploks“, "Latnatura“ cukuru nesaturošās dabas veltes, "Nature gift“ sukādes, Raunas "Mājas makaroni“, "Ķelmēnu maize“, "Lukstiņu“ un "Meduspils“ medus, kā arī "Doles“ un "3 x 9“ zālīšu tējas. Būs pieejams arī Igaunijā ļoti iecienītais Valmiermuižas alus.

Kultūrtelpas atklāšana notiks sestdien, 6. aprīlī, plkst.14.00. Ieeja “Just Läti“ no Kastani ielas 42 pagalma puses caur siltumnīcu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti