Tapusi multimediāla izrāde «Noslēpumainie viduslaiki» ar Arņa Medņa mūziku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

“Digital Art house” telpās Rīgā šobrīd top Baltijā vēl nebijis notikums – multimediāla izrāde “Noslēpumainie viduslaiki” ar mūziķa Arņa Medņa oriģinālmūziku un viduslaiku dzeju, kas vizuāli savīta ar Hieronīma Bosa gleznu videoprojekcijām. Jaunajā izrādē senie mūzikas instrumenti apvienoti ar mūsdienu elektroniku. Pirmizrāde gaidāma 5. augustā.

Arnis Mednis stāsta: “Man par senāku mūziku bijusi interese arī agrāk,  laiku pa laikam uzpeld. Es atceros, kā Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas zēnu korī dziedājām madrigālus, kas arī seni. Un tagad man bija kaut kāds brīdis vairāk laika un es, lodājot pa internetu, uzdūros viduslaiku mūzikai un saklausīju – hei, bet viņi taču spēlē roku un džezu tur.”

Kopš pērnā gada rudens “Digital Art house” jau skatāma Hieronīma Bosa gleznu multimediālā izstāde, tagad tā pielāgota jaunajai izrādei.

“Digital Art house” marketinga direktors Svjatoslavs Mitjerevs stāsta, ka vēlas skatītājos izsaukt kontrastainas emocijas: “Mūsu uzdevums, lai cilvēki iedvesmotos. Daudzi skatītāji iznāk ar zosādu, daudzi – aizgrābti vai iedvesmoti. Tas ir pats jaukākais.”

Arņa Medņa mūzika būs viduslaikus misticisma apvīta un papildināta ar mūsdienu elektroniskās mūzikas ritmiem. Piedalīsies seno deju grupa “Ballare” un tiks izmantoti viduslaiku mūzikas instrumenti.

Mūziķis Lenards Gotlubs skaidro, ka šī mūzika pati par sevi ir neikdienišķa un uz ielas tādu reti var dzirdēt.

“Es gribēju panākt, ka cilvēks, atnākot uz šo multimediju izrādi, nonāk viduslaikos un ne tikai viduslaikos, bet viņš nonāk gleznā, trakajā Hieronīma Bosa tēlu pasaulē,” teic Arnis Mednis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti