Rīta Panorāma

Top - 10 zinātnes sasniegumu 2019 godināšanas ceremonija

Rīta Panorāma

Intervija ar Rīgas mēru Oļegu Burovu

Konkursa "Supernova 2020" fināliste - Samanta Tīna

«Supernovas» fināliste Samanta Tīna: Mana kvalitāte ir jaudīga dziesma un izpildījums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Konkursā "Supernova" šogad piedalās deviņi dalībnieki, starp viņiem arī Samanta Tīna ar dziesmu "Still Breathing". Samanta Tīna "Supernovas" skatītājiem ir labi zināma dalībniece ar spēkpilnām dziesmām.

Šobrīd dziedātāja savu karjeru veido Lietuvā, kur pēdējo divu gadu laikā uzstājusies vairāk nekā 150 koncertos un šovos. Viņa arī dzied lietuviski un popularizē Maestro Raimonda Paula dziesmu lietuviešu valodas versijas.

"Supernovā 2020" Samanta Tīna piedalās ar dziesmu "I’m Still Breathing", kas ir stāsts par sievietes neizsīkstošo spēku, vēršot uzmanību uz sabiedrības stereotipiem par sievietēm.

Samanta saka: "Mums ir jābūt ideālām mātēm, sievām, saimniecēm un veiksmīgām karjeristēm ar lieliem nākotnes plāniem profesionālajā izaugsmē. Tāpat jāprot reizēm būt vīrišķīgām, lai pastāvētu par sevi, saviem tuvajiem un saviem sapņiem – tajā pašā laikā ir jāsaglabā perfekts izskats un jāpaspēj aprūpēt arī visus apkārtējos sev līdzās.

Tā ir viena liela sistēma ar pienākumu daudzumu, kas nedod nekādas atlaides! Mums, sievietēm, nav laika apstāties.

Mēs turpinām elpot un darīt! Patiesībā vissvarīgākais ir tas, lai sievietes pašas ar sevi būtu laimīgas neatkarīgi no sociālā vai ģimenes stāvokļa, apģērba izmēra un citiem sabiedrības stereotipiem."

Samanta, kāda, tavuprāt, ir mūsdienu popmūzika? Ņemot vērā to, ka dzīvojam tik ļoti eklektiskā laikā?

Eklektiska – tieši tāda tā arī ir! Nav vienas formulas, pēc kuras varētu pateikt, kas mūsdienās ir popmūzika. Tā ir tik daudzveidīga un sapludināta kopā ar daudziem atšķirīgiem starpžanriem, kas tāpat veido popmūziku.

Šodien ir informācijas un tehnoloģiju laikmets, kurā viss notiek, mainās un plūst ļoti ātri – tieši tāda ir mūsdienu popmūzika!

Skatoties uz "Supernova2020" finālu, kādas uz kopējā fona ir tavas lielākās kvalitātes?

 Jaudīga dziesma un izpildījums!

Kura būtu tā dziesma, kuru tu vari nodziedāt un arī dziedi trijos naktī? Ar kuru dziesmu varētu izglābt jebkuru situāciju?

Trijos naktī es visdrīzāk dziedātu "Auga auga rūžeņa", bet dziesma, kas izglābtu jebkuru situāciju, būtu Laras Fabianas (Lara Fabian) "J' taime". Esmu ar to veiksmīgi startējusi vairākos starptautiskos vokālistu konkursos!

Kas ir tava iepriekšējo gadu Eirovīzijas favorītdziesma?

Es vienmēr atcerēšos 2017. gada Eirovīzijas finālu Kijevā, kad uz skatuves ar savu lakonisko priekšnesumu uzkāpa Salvadors Sobrāls. Uz viņa priekšnesumu burtiski sastingu pie TV ekrāna! Lielisks piemērs, kā ar minimāliem mākslinieciskās izteiksmes līdzekļiem panākt maksimālu efektu! Tas bija spīdoši!

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

8. februārī norisināsies autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2020" fināls, ko tiešraidē varēs vērot kanālā LTV1 un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv. Par iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijas konkursā šogad sacenšas deviņi dalībnieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti