Rīta Panorāma

Pierāda zarnu trakta baktēriju ietekmi efektīvākai diabēta ārstēšanai

Rīta Panorāma

LTV dokumentālā filma divās daļās "Atmodas labirintā". Telefonsaruna ar Guntu Gaidamaviču

Intervija ar konkursa "Supernova 2020" finālisti Katrīnu Binderi

«Supernovas» fināliste Katrīna Bindere: Manai dziesmai ir noslēpumaina, jutekliska noskaņa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Konkursā "Supernova" šogad piedalās deviņi finālisti. Starp viņiem arī Katrīna Bindere ar dziesmu "I Will Break Your Heart".

Dziedātāja Katrīna Bindere savas vokālās prasmes attīstījusi, dziedot koros, dažādās meistarklasēs. Viņa klausītājiem būs pazīstama, pateicoties tādiem singliem "Tev līdzās"  "Pa lāsei", "Kā aizdejot līdz rītam",  "Piespied Stop", un ar grupu "Saldās sejas"  kopā tapušo "Man tevis trūkst", pēdējos gados Katrīna sevi pilnveidojusi tieši kā dziesmu autore. "Supernovā 2020" Katrīna Bindere piedalīsies ar dziesmu "I Will Break Your Heart", kuru radījusi kopā ar Jāni Driksnu un Niklāvu Sekaču dziesmu rakstīšanas nometnē "RIGaLIVE".

"Dziesmas stāsts ir par neprātīgu mīlestību un sirdssāpēm, kuras šī mīlestība var izraisīt. Mīlestībai iespējama arī tumšā puse, kurā divi cilvēki viens otru var tik ļoti sāpināt, ka pēc tam ir grūti piecelties un turpināt dzīvot," pauž mūziķe.

Katrīna, kāda, tavuprāt, ir mūsdienu popmūzika? Ņemot vērā to, ka dzīvojam tik ļoti eklektiskā laikā.

Manuprāt, mūsdienu popmūzikai nav robežu! Mūsdienās katrai gaumei varētu atrast kādu popdziesmu. Man tik ļoti patīk tās reizes, kad kāda jauna dziesma mani tik ļoti uzrunā, ka nevaru to pārstāt klausīties vismaz mēnesi no vietas!

Bet te arī ir tas mūsdienu elektriskā laika mīnuss – viss ir tik pieejams, ka dziesmas ātri apnīk, un reti kuru no savām mīļākajām pagājušā gada dziesmām es klausos vēl šodien.

Atnāk jauna diena ar atkal jauniem hitiem, kuri mani uz kādu laiku pārņem. Bet, protams, ir dziesmas, kuras manā sirdī ir uz palikšanu.

Skatoties uz "Supernova 2020" finālu, kādas uz kopējā fona ir tavas lielākās kvalitātes?

Manai dziesmai piemīt tāda noslēpumaina un jutekliska noskaņa – tāds tumšo krāsu piesitiens.

Tāpēc domāju, ka tās lielākās kvalitātes varētu būt dziesmas "I Will Break Your Heart" noskaņa, kā arī mans balss tembrs un tēls, kuru izdzīvoju caur šo dziesmu.

Kura būtu tā dziesma, kuru tu varētu nodziedāt arī trijos naktī?

Pirmā prātā nāk šūpuļdziesma "Circenīša Ziesmassvētki", kuru man mamma katru vakaru dziedāja pirms gulēt iešanas, un arī tagad tik bieži sanāk pie tās aizmigt, kad dziedu to savam dēliņam. Šī dziesma man tiešām ir ļoti mīļa! Bet, ja no popmūzikas, tad šobrīd tā būtu Billijas Eilišas (Billie Eilish) dziesma "ilomilo", nu nekādi nevaru pārstāt to klausīties jau vairākus mēnešus!

Kas ir tava iepriekšējo gadu Eirovīzijas favorītdziesma?

Ir divas, kuras varu iedomāties uzreiz – Loreen "Euphoria" un Aminatas dziesma "Love Injected". Manuprāt, tās ir dziesmas, kurām nav, ko pielikt vai atņemt!

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

8. februārī norisināsies autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2020"  fināls, ko tiešraidē varēs vērot kanālā LTV1 un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv. Par iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijas konkursā šogad sacenšas deviņi dalībnieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti