«Supernovas» finālā iekļūst Samanta Tīna, Edgars Kreilis, Aivo Oskis un «Laime pilnīga»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Sestdienas vakarā norisinājās Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2019" pirmais pusfināls, kurā finālam kvalificējās pirmie četri dalībnieki – "Laime pilnīga", Samanta Tīna, Edgars Kreilis un Aivo Oskis. 16. februārī viņi cīnīsies par ceļazīmi uz starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu Telavivā, Izraēlā, bet pārējie finālisti tiks noskaidroti pēc nedēļas.

Pirmajā "Supernova 2019" pusfinālā piedalījās arī Elza Rozentāle, Alekss Silvers, "Kris & Oz" un Līga Rīdere. Mākslinieku dziesmas un priekšnesumus vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija "Latvijas Radio 5 – Pieci.lv" mūzikas redaktors un šī gada žūrijas vadītājs Rūdolfs Budze jeb DJ Rudd, mūziķi Linda Leen un Ralfs Eilands, kā arī "Radio SWH" programmu producents un mūziķis Artis Dvarionas. TV šovu vadīja Dagmāra Legante un Ketija Šēnberga.

"Esmu mērķtiecīga, spītīga Latvijas pilsone ar oficiālu dzīvesvietu Lietuvā," sevi piesaka Samanta Tīna. Jautāta par to, kāpēc viņai būtu jāpārstāv Latvija "Eirovīzijā", dziedātāja kā atbildi min dziesmas "Cutting the Wire" potenciālu konkurēt globāli. "Ja šo dziesmu izpildītu kāds cits, es arī varētu teikt to pašu," saka Samanta Tīna.

"Pats svarīgākais ir acu skatiens! Ja tu noķer acu kontaktu, tad pēc tam ir iespēja uzrunāt publiku," atbild Edgars Kreilis, jautāts, kas ir svarīgākais, kas nezinātājam būtu par viņu jāzina.

"Supernova" 1.pusfināls

Pusfinālā startēja astoņi dalībnieki:

"Tas ir ļoti labs jautājums, kāpēc man būtu jāpārstāv Latvija "Eirovīzijā". Tāpēc šovakar piedalos "Supernovā", lai noskaidrotu  atbildi. Mani interesē žūrijas viedoklis, jo viņiem kā profesionāļiem ir teikšana, kādai Latvijai jāizskatās pasaulē. Ja man pašam tiktu dotu iespēja, es būtu laimīgs! Tomēr uzvara tev ir jānopelna. Man ir svarīgi, ka esmu uzvaru patiešām nopelnījis. Ar skatīšanos acīs vien nepietiek," norāda Kreilis.

Neatlaidīgs, mērķtiecīgs, atgriezies atpakaļ mājās no Londonas un jau pirmajā gadā ticis "Supernova" pusfinālā -  tas ir jaunais dziedātājs Aivo Oskis. "Ja es uzvarēšu, Eirovīzijā man būs gods Latviju pārstāvēt ar stilīgu dziesmu, kurai ir radio potenciāls! " saka Aivo Oskis.

"Mēs esam grupa, kas uz skatuves dzīvo rokmūziku," ar grupu "Laime pilnīga" iepazīstina Elvijs Manedovs. "Esam daudz uzstājušies ārpus Latvijas, kur esam izveidojuši ciešu saikni ar klausītājiem. Ir bijuši gadi, kad ārzemēs esam koncertējuši vairāk nekā Latvijā."

"Lai gan pasaulē ir iestājies šķietams rokmūzikas  vakuums, mēs Eirovīzijā vēlētos parādīt, ka rokmūzika tomēr dzīvo augstu vilni, īpaši šeit Latvijā," Elvijs atklāj grupas mērķi Eirovīzijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti