Rīta Panorāma

PVO aicina nedramatizēt Ķīnas vīrusa infekcijas radītos riskus

Rīta Panorāma

Intervija ar FKTK priekšsēdētāju Santu Purgaili

Konkursa "Supernova 2020" fināliste - ANNNA

«Supernova» fināliste ANNNA: Esmu uzrakstījusi dziesmu, pie kuras pati gribu dejot

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Konkursā "Supernova" šogad piedalās deviņi dalībnieki – starp viņiem arī ANNNA ar dziesmu "Polyester". ANNNA jeb īstajā vārdā Anna Madara Pērkone devās uz Nīderlandi, lai studētu diplomātiju, taču viņas īstais ceļš izrādījās – mūzika.

Šobrīd Anna dzīvo un strādā Amsterdamā, un pakāpeniski attīsta savu karjeru. Pirmie singli – "The One That Got Away" un "Stardom/Hater" ir guvuši panākumus kā Latvijā, tā arī Nīderlandē. Pagājušā gada vasarā viņa kopā ar pavadošo grupu Siguldas pilsdrupās iesildīja pasaulslaveno LP. Šogad, 17. janvārī ar pieci.lv atbalstu ANNNA pārstāvēja Latviju mūzikas konferencē/festivālā  "Eurosonic Noorderslag".

Konkursā "Supernova 2020" ANNNA piedalās ar dziesmu "Polyester", dziedot par sev tuvo tēmu – ātro modi. Dziesma ironiski attēlo to, cik viegli ir aizmirst, ka modes industrija ir otrā vispiesārņojošākā industrija pasaulē. "Es jau vairākus gadus interesējos par to, kur tiek ražotas drēbes, ko valkājam, kā tās tiek krāsotas un kur paliek visas šīs toksiskās, dabai kaitīgās vielas,"  saka dziedātāja, kura pati vada savu organiskās modes veikaliņu "Māsa Organic".

Anna, kāda, tavuprāt, ir mūsdienu popmūzika? Ņemot vērā to, ka dzīvojam tik ļoti eklektiskā laikā?

Zinu, ka viņas vārds bieži parādās mana "Supernovas" video komentāros, bet Billija Eiliša (Billie Eilish), kā arī noteikti jāpiemin arī Lizzo un Rosalia – viņas ir mūsdienu popmūzika.

Jā, meitenes, kuras atļaujas atšķirties un maina popmūzikas industriju! Meitenes, kuras sāk revolūciju.

Mūsdienu popmūzika vairs nav vienas un tās pašas "meinstrīma" dziesmas ar vienu un to pašu skaņas celiņu. Turklāt mana mūsdienu popmūzika ir arī Maikls Kivanuka (Michael Kiwanuka), kurš pēdējā laikā manu pasauli ir apgriezis kājām gaisā.

Skatoties uz "Supernova 2020" finālu, kādas uz kopējā fona ir tavas lielākās kvalitātes?

Interesanti – laikam, atbildot šo jautājumu, man ir jāpalielās?  Es nezinu, vai man ir viena liela kvalitāte, kas mani padara labāku par citiem. Es zinu tikai to, ka es uzrakstīju dziesmu, ko pati nepārtraukti atskaņoju savā telefonā un, dziesmu dzirdot, es ļoti, ļoti gribu dejot! Tik ļoti, ka brīžiem ir grūti dejojot vienlaicīgi arī dziedāt. Savā "Eurosonic" priekšnesumā atradu šobrīd labāko balansu starp dejošanu un dziedāšanu.

Es rakstu mūziku par lietām, kas mani kaitina, un šajā gadījumā tā ir globālā sasilšana un ātrā mode, nezinu, vai tā ir mana kvalitāte, bet tā noteikti ir ziņa, ko cenšos visiem pateikt.

Kura būtu tā dziesma, kuru tu vari nodziedāt un arī dziedi trijos naktī? Ko tās Tev nozīmē?

Tās  būtu – "MGMT" dziesma "Time To Pretend", "Empire Of the Sun" dziesma "Walking On A Dream", "Prāta vētras" dziesma "Tavas mājas manā azotē" un "Radiohead" dziesma "Reckoner".

Šīs ir tās dziesmas, kas man liek raudāt, lēkāt un "aizlidot uz citu planētu" jebkurā diennakts laikā. "MGMT" tie ir dziesmas vārdi, "Empire Of the Sun" tā ir bērnība, "Prāta vētra" – tā ir mīlestība un "Radiohead" ir mana ikdiena. Iespējams, es tagad tik bohēmiski izklausos, bet bez šīm dziesmām es nebūtu ANNNA.

Kas ir tava iepriekšējo gadu Eirovīzijas favorītdziesma?

No Latvijas puses, manuprāt, neviens nepārspēs "Prāta vētras" uzstāšanos 2000. gada Eirovīzijā! Jā, man šie puiši nozīmē ļoti daudz. Viņu šovs vienmēr ir kaut kas tik unikāls, jauks un patiess. Runājot par favorītdziesmām ārpus Latvijas robežām, tad tas viennozīmīgi būs Salvadors Sobrals no Portugāles. Kad viņš uzvarēja ar dziesmu "Amar Pelos Dois", man nolija liela asara. Es stāvēju pie projektora un domāju: "Eirovīzija un tās mūzika varbūt sāks iet citu ceļu!" Manuprāt, viņš sāka tādu mazu Eirovīzijas revolūciju. Līdz Salvadora Sobrala un Dankana Lavrenca (Duncan Lawrence) pagājušā gada uzvarai, nekad iepriekš nebūtu domājusi, ka šis konkurss varētu būt paredzēts arī man.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

8. februārī norisināsies autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2020"  fināls, ko tiešraidē varēs vērot kanālā LTV1 un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv. Par iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijas konkursā šogad sacenšas deviņi dalībnieki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti