Rīta Panorāma

Festivāla "Rīga - Jūrmala" atklāšanas sezona aptvers četras nedēļas nogales

Rīta Panorāma

Izstāde "atmiņu jūra" Jūrmalas pilsētas muzejā

Intervija ar Lauru Valteri. ChoirUp - kopdziedāšanas kustība

Spīķeros notiks kopdziedāšanas pasākums «Gandrīz Dziesmusvētki»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pasākumu ciklā "ChoirUp" 19. jūlijā no plkst. 20 Spīķeru radošajā kvartālā notiks kopdziedāšanas "Gandrīz Dziesmusvētki".

Vakaru iesāks Mārtiņa Brauna dziesmas "Saule, Pērkons, Daugava" mācīšanās un kopdziedāšana diriģenta Inta Teterovska vadībā, bet pēc tam kopā ar Kasparu Eglīti no grupas "The Picture" turpināsies tādu dziesmu izdziedāšana, kuras dziesmu svētku repertuārā nav, bet varbūt vajadzētu iekļaut.

""ChoirUp" galvenā doma ir stundas laikā ar jebkuru apmeklētāju, kurš atnāk uz pasākumu, apgūt vienu dziesmu diriģenta vadībā, un tā šoreiz ir Mārtiņa Brauna "Saule, Pērkons, Daugava"," Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" stāsta Laura Valtere.

Jau vēstīts, ka "ChoirUp" idejas autori un galvenie rīkotāji ir trīs kora "Dziesmuvara" dalībnieki – Ernests Jenavs, Laura Valtere un Nora Žeigure. "ChoirUp" ir kopdziedāšanas pasākumu cikls, kurš ik mēnesi apvieno visus dziedāt gribošos, gan koristus, gan klusos dungotājus un dušas solistus, lai pozitīvā gaisotnē ar foršiem cilvēkiem vienotos kopīgā dziesmā.

""ChoirUp" ideja radās tieši pirms gada pēc lielā Dziesmu svētku noslēguma koncerta, kad mēs skatījām, kā cilvēki līksmo," atklāj Laura Valtere. "Šo te kopā būšanas prieku vajag vairāk nekā reizi piecos gados, tādēļ radās kopdziedāšanas kustība "ChoirUp"."

Lai piedalītos "ChoirUp", nav nepieciešams iepriekš gatavoties, zināt dziesmu vārdus, lasīt notis, vai būt pārliecinātam par savām balss spējām – galvenais ir labi pavadīt laiku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti