Šovakar Telavivā sākas 64. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss; Latvija uzstāsies ceturtdien

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šovakar pulksten 22.00 LTV1 un “RePlay.lv” tiešraidē no Telavivas varēs skatīties 64. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa 1. pusfinālu, kurā par iekļūšanu finālā sacentīsies pirmās 17 valstis – Kipra, Melnkalne, Somija, Polija, Slovēnija, Čehija, Ungārija, Baltkrievija, Serbija, Beļģija, Gruzija, Austrālija, Islande, Igaunija, Portugāle, Grieķija un Sanmarino, vēstīja Latvijas Televīzija.

Tās 10 valstis, kas būs ieguvušas vislielāko punktu skaitu skatītāju un starptautiskās žūrijas kopvērtējumā, kvalificēsies dalībai finālā, kas notiks šo sestdien.

Šovakar par pirmā pusfināla dalībniekiem balsot var tikai minēto 17 valstu iedzīvotāji, kā arī Izraēla, Spānija un Francija. Vakar vakarā otrā ģenerālmēģinājuma laikā pirmā pusfināla dalībniekus jau vērtēja žūrija, kuras balsojums veido 50% jeb pusi no šī vakara pusfināla rezultātiem. Vairāk par to, kā balso žūrija, var uzzināt “Eirovīzijas” oficiālajā mājaslapā

Pirmā pusfināla atklāšanā uzstāsies pērnā gada Eirovīzijas uzvarētāja Netta Barzilai, pateicoties kurai konkurss šogad notiek Izraēlā. Uz skatuves redzēsim arī 1998. gada Eirovīzijas konkursa uzvarētāju Dana International, kā arī trīs dalībvalstis, kas jau ir kvalificējušās finālam – Franciju, Spāniju un mājiniekus Izraēlu. 

Latvijas uznāciens otrajā pusfinālā gaidāms ceturtdien

Grupa “Carousel” rīt, 15. maijā, piedalīsies divos otrā pusfināla ģenerālmēģinājumos, no kuriem otro vērtēs starptautiska žūrija, tādējādi veidojot pusi no dziesmas “That Night” vērtējuma. 

Eirovīzijas otrais pusfināls ar Latvijas pārstāvju piedalīšanos LTV1 būs skatāms 16. maijā pulksten 22.00. Latvija uz skatuves kāps kā piektā un konkurēs ar Armēniju, Īriju, Moldovu, Šveici, Rumāniju, Dāniju, Zviedriju, Austriju, Horvātiju, Maltu, Lietuvu, Krieviju, Albāniju, Norvēģiju, Nīderlandi, Ziemeļmaķedoniju un Azerbaidžānu. Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls notiks sestdien, 18. maijā. 

Latvijas delegācijas gaitām Izraēlā var sekot līdzi Latvijas Televīzijas un konkursa “Supernova” sociālo tīklu kontos, kā arī tiešsaistes dienasgrāmatā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti