Šovakar Telavivā oficiāli atklāj Eirovīzijas dziesmu konkursu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Svētdienas, 12. maija, vakarā Telavivā oficiāli tiks atklāts 64. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā Latviju šogad pārstāv LTV autoru un izpildītāju konkursa “Supernova 2019” uzvarētāji – grupa “Carousel”. Atklāšanas pasākumam varēs sekot arī tiešsaistē.

LTV informēja, ka katru gadu pilsēta, kurā norisinās Eirovīzijas dziesmu konkurss, rīko svinīgu atklāšanas pasākumu, kurā piedalās visu dalībvalstu mūziķi, delegāciju pārstāvji, masu mediji un fani.

Kopš 2009. gada Eirovīzijas atklāšanas pasākumi sākas ar tā dēvēto sarkano paklāju, pa kuru konkursa dalībnieki mediju, fanu un pilsētas iedzīvotāju ielenkumā dodas uz svinīgā notikuma vietu. Interesanti, ka 2010. gadā sarkanais paklājs bija rozā krāsā, pērn Lisabonā tas bija zils, savukārt šogad Telavivā paklājs būs oranžs.

Atklāšanas ceremonija norisināsies Habima laukumā (Habima Square) Telavivā, un to tiešraidē pārraidīs Izraēlas nacionālā raidorganizācija KAN.

Latviju pārstāvošās grupas “Carousel” soliste Sabīne Žuga atklāšanas pasākumam izvēlējusies Latvijas zīmola “Pixie Won’t Play” apģērbu un apavus. Mūsu pārstāve būs tērpusies zīmola melnajā “Berlin Fairy Dress” kleitā un šampanieša krāsas augstpapēžu kurpēs “Le Pink Champagne Chunky Heel”, kuru papēdis izgatavots no Latvijas bērza. Plānots, ka Latvijas delegācija pa oranžo paklāju sāks doties īsi pēc pulksten 20.20.

Oranžā paklāja noslēgumā viesus uzrunās Telavivas mērs Rons Huldai (Ron Huldai), Izraēlas nacionālās raidorganizācijas KAN izpilddirektors Eldads Koblencs (Eldad Koblenz) un Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU: European Broadcasting Union) vārdā – Eirovīzijas konkursa galvenais vadītājs Jons Ūle Sands (Jon Ola Sand).

Kad notiks Eirovīzijas pusfināli un fināls?

Eirovīzijas 1. pusfināls LTV1 būs skatāms otrdien, 14. maijā pulksten 22.00, bet 2. pusfināls ar Latvijas pārstāvju “Carousel” uzstāšanos – ceturtdien, 16. maijā pulksten 22.00. Latvija savā pusfinālā uz skatuves kāps kā piektā un konkurēs ar Armēniju, Īriju, Moldovu, Šveici, Rumāniju, Dāniju, Zviedriju, Austriju, Horvātiju, Maltu, Lietuvu, Krieviju, Albāniju, Norvēģiju, Nīderlandi, Ziemeļmaķedoniju un Azerbaidžānu.

Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls LTV1 tiešraidē tiks pārraidīts sestdien, 18. maijā, pulksten 22.00.

Latvijas delegācijas gaitām Izraēlā var sekot līdzi Latvijas Televīzijas un konkursa “Supernova” sociālo tīklu kontos, kā arī tiešsaistes dienasgrāmatā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti