Šovakar pie VEF Kultūras pils - ielīgošana ar koklēm un «Duceli»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šodien ielīgošanas pasākumā pie VEF Kultūras pils piecu stundu garumā apmeklētājiem būs iespēja baudīt piesātinātu programmu, kurā mūziķu un dejotāju priekšnesumi mīsies ar aktivitātēm publikai – kopīgu rotaļās iešanu, dančiem, Jāņu tradīcijām veltītām radošajām darbnīcām. Ikvienam būs iespēja piedalīties kopīgas svētku noskaņas radīšanā, vēstīts VEF Kultūras pils mājaslapā.

Pasākuma īpašais notikums būs ap 200 etnogrāfisko un koncertkokļu zibakcija - saspēlēšanās, kas notiks, sadarbojoties ar vienu no šī brīža aktīvākajiem etnogrāfiskās kokles spēles “guru”, tiešsaistes platformas Koklumezs.lv dibinātāju Ansi Jansonu un koncertkokles spēles meistari Andu Eglīti.

Pasākuma saimnieku lomā jau tradicionāli iejutīsies VEF Kultūras pils tautas mūzikas grupa “Teikas muzikanti”, kas gan muzicēs paši un vadīs pasākumu, gan iepazīstinās sanākušos ar vasaras saulgriežu tradīcijām, kā arī vadīs Jāņu rotaļas.

Par lustīgām dziesmām gādās dzirkstošā optimisma pārpilnais multiinstrumentālistu ansamblis "Ducele", kam ir īpašas attiecības ar Līgo svētku svinēšanu – viņi ir piedalījušies  Latvijas Radio 2 organizētajā unikālajā projektā "Gadsimta garākā līgodziesma", viņu koncerti ir vispieprasītākie tieši Jāņu laikā.

Pasākumu kuplinās un daudzveidos arī postfolkloras grupa “Rikši”, folka grupa “Jauno Jāņu orķestris”, VEF Kultūras pils jauktie kori „Dzīne” (vadītājs Aivars Gailis) un “Jasmīnas koris” (vadītāja Agita Ikauniece-Rimšēviča), VEF Kultūras pils deju kolektīvi “Bramaņi” (vadītāja Taiga Ludborža) un “Zalktis” (vadītāja Zane Behmane).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti