Šogad nenotiks arī «Laba daba»; festivāls pārcelts uz 2022. gadu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Covid-19 un ar to saistīto ierobežojumu dēļ, mūzikas un mākslas festivāls "Laba daba" tiek pārcelts uz 2022. gada 5.–7.augustu, informēja organizatori.

Festivāla rīkotāji, pasākumu aģentūra "Pareizā ķīmija" un "Radio Naba", norādīja: ‘’Arī ierastos apstākļos ieņēmumi no pārdotajām festivāla biļetēm nenosedz kopējās organizatoriskās izmaksas. Tāda situācija ir lielākajai daļai rīkoto koncertu un festivālu visā pasaulē. Festivāla budžetu veido vairāku sadarbības partneru pienesums, un svarīga loma ir katram no tiem. Pandēmijas ietekmē budžeta plānošana ir vēl komplicētāka, jo jārēķinās ar papildu izdevumiem, piemēram, dalībnieku un apmeklētāju testēšanai un kontroles nodrošināšanai. 

Izvērtējot riskus un ieguvumus kopējai sabiedrības drošībai un veselībai, saprotam, ka visiem labpatīkama festivāla organizēšana šogad nav iespējama.’’

Lai arī 2021. gada programma Covid-19 dēļ netika publiski izziņota, organizatori norādīja, ka iespēju robežās tā tiks saglabāta uz nākamo gadu, nodrošinot ap 60 koncertprogrammām un teju 20 performancēm un izrādēm. Kopumā tiks pārstāvēti dažādi mūzikas žanri: regejs, folks, roks, elektronika, punk, ska un cita mūzika, ko izpildīs gan pašmāju mūziķi, gan mākslinieki no ārvalstīm. 

2020. un 2021. gadā iegādātās biļetes būs derīgas arī 2022. gada festivālā, un to maiņa nav nepieciešama. Plašāka informācija pieejama festivāla mājaslapā.

Ieilgušās Covid-19 pandēmijas dēļ nenotiks arī festivāls "Positivus".

KONTEKSTS:

Izmaiņas vispārējos pulcēšanās nosacījumos no 23. jūnija paredz:

  • Organizētos pasākumos jaukta tipa publikai, kuros piedalās gan vakcinēti, gan Covid-19 pārslimojuši, gan pirms pasākuma Covid-19 testu veikuši apmeklētāji, uzrādot atbilstošu digitālo sertifikātu, pieļaujamais apmeklētāju skaits palielināts līdz 500 personām telpās un 1000 personām ārpus telpām. Šādos pasākumos joprojām būs jāievēro iepriekš noteiktās drošības prasības. Mainīts nosacījums par mutes un deguna aizsegu lietošanu – apmeklētājiem tas arvien būs jālieto pasākumos, kuri notiek telpās, bet nebūs jālieto pasākumos ārpus telpām, ja apmeklētāji atrodas fiksētās, personalizētās sēdvietās.
  • Savukārt organizēti pasākumi, kurus apmeklē tikai vakcinēti vai Covid-19 pārslimojuši skatītāji un dalībnieki, uzrādot atbilstošu digitālo sertifikātu, var notikt bez norises laika ierobežojumiem, pasākuma apmeklētājiem nav jāievēro 2 metru distance un nav jālieto mutes un deguna aizsegi.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti