Slavenības apmeklē jaunās Atenboro dokumentālās filmas par dabu pirmizrādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Uz jaunās sera Deivida Atenboro veidotās dokumentālās filmas par mūsu planētas dabu pirmizrādi Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā bija ieradušās daudzas slavenības, tostarp britu karaļnama pārstāvji.

Velsas princis Čārlzs sarunā ar žurnālistiem atzina, ka filma liek aizdomāties par dabas trauslumu un postu, ko cilvēki nodara videi.  

“Mēs esam iznīcinājuši 50 procentus pasaules lietus mežu un 50 procentus koraļļu rifu. Mēs esam saindējuši upes un lielus okeānu rajonus ar industriālajā lauksaimniecībā izmantojamām vielām. Cilvēki ir izgāzuši simtiem miljonu tonnu plastmasas okeānos. Kā sers Deivids teica, to darot, mēs esam izprovocējuši sesto lielāko dzīvo būtņu izmiršanu vēsturē un palielinājuši CO2 izmešus līdz līmenim, kad klimata izmaiņas rada reālus draudus visai mūsu civilizācijai,” sacīja princis Čārlzs.

Dokumentālās filmas “Our Planet” ("Mūsu planēta") pirmizrāde notika Dabas vēstures muzejā, un to apmeklēja arī abi Čārlza dēli – prinči Viljams un Harijs.

Intrigu palielināja arī vairāku citu zvaigžņu, tostarp bijušās pasaules sporta megazvaigznes - Deivida Bekhema, ierašanās. Tikmēr kino apskatnieki atgādina, ka astoņu sēriju filmu uzņēma kompānija “Netflix”, un skatītāji ar to varēs iepazīties, sākot no piektdienas.

Filmā atspoguļota biotopu daudzveidība, sākot no Arktikas tuksnešiem un noslēpumainajiem dziļajiem okeāniem, līdz grandiozajām Āfrikas ainavām un Dienvidamerikas džungļiem. Katrā filmā atspoguļota galvenā dzīvotne, tostarp lietus meži, okeāni, bet ievaddaļā analizēta saikne starp biotopiem un to nozīme. 

600 operatori, zinātnieki un eksperti filmu veidoja četrus gadus, un tās epizodes uzņemtas visos Zemes kontinentos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti