Siguldas gastronomijas festivālā - desmit restorānu piedāvājumi lauka apstākļos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pavāri no desmit Rīgas un Vidzemes restorāniem šodien pulcējas gastronomijas festivālā Siguldā - Livonijas ordeņa pilī. Tā kļuvusi par tradīciju, kopš Gaujas Nacionālā parka pilsētas un Rīga aizpērn ieguva titulu „Eiropas gastronomijas reģions”.

Festivāla apmeklētāji varēs nobaudīt zupas, desertus, uz atklātas uguns gatavotus ēdienus, bet mūziku spēlēs grupas „Auļi” un „Imanta Dimanta”. Būs arī ledus skulptūru meistardarbnīcas bērniem un iespēja vizināties zirga pajūgā.

Siguldas pašvaldības pārstāve Laura Skrodele
00:00 / 00:47
Lejuplādēt

„Katrs šefpavārs gatavo arī vismaz vienu ēdienu uz uguns, tā kā būs arī uz vietas gatavots ēdiens. Tās lielākoties ir restorāna ēdienkartes, kuras visas esam arī publicējuši. Būs gan dažādas sezonas zupas, otrie ēdieni, pēc pieprasījuma redzam, ka būs arī daudzi ēdieni veģetāriešiem, ļoti daudz desertu. (..) Programma Siguldā ir ļoti bagāta – gan kalnu slēpošana, gan bobslejs un skeletons. Un tam visam kā odziņa ir iespēja ārā, sniega apstākļos sasildīties ar gardu un svaigu ēdienu. Jo jāņem vērā, ka Siguldā tiešām ir bieza sniega sega un tiek prognozēti mīnus desmit grādi, tā kā jāģērbjas silti,” stāsta Siguldas pašvaldības pārstāve Laura Skrodele.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti