Kultūrdeva

"Kultūrdeva"

Kultūrdeva

Kultūrdeva

Kultūrrandiņā komiķe Džemma Sudraba Kronvalda parkā lasa "Meiteni" un veļ sniegavīru

Sievietes ir smieklīgas. Dzejas randiņš ar komiķi Džemmu Sudrabu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Mēs esam iekļaujošas, neesam homofobiskas, rasistiskas. Mēs gribam radīt drošu telpu, kur sievietēm jokot,” pastāstīja kustības "Sieviešu stendaps" pārstāve Džemma Sudraba. 

Randiņš ar Kristīni

Kristīne Komarovska LTV "Kultūrdevā" uz neordināru tikšanos aicina dažādu nozaru pārstāvjus, apmeklējot aktuālas kultūrvietas un pasākumus.

Džemma Sudraba ir komiķe un publiciste. Savā "Instagram" kontā viņa ironizē par notikumiem sabiedrībā, viedokļu līderu izdarībām, kā arī vada podkāstu "Starp mums, meitenēm, runājot", kur risina dažādas sievietēm un vispār sabiedrībai svarīgas tēmas.

“Amerikas kontekstā ir tāds uzskats, ka sievietes nav smieklīgas. Ar visu to, kam sievietēm ir jāiet cauri, tas ir mehānisms, kā viņas tiek galā ar grūtībām, ar attiecību problēmām, ar bērniem, ar vecākiem, ar savu ķermeni. Tikai spējot par to pasmieties, man liekas, ka ir iespējams ar to tikt galā,” pārdomās dalījās Džemma Sudraba.

Džemma Sudraba pastāstīja, ka lasa daudz un cenšas iepazīties ar visiem latviešu valodā izdotajiem darbiem. Pēdējā grāmata, kas iekritusi sirdī, ir "Zilās zāles vasara" – LGBT stāsts, kas nav ne skumīgs, ne vardarbīgs, bet ir pozitīvs un skaists, kas ir jauna un laba tendence. Runājot par Lotes Vilmas-Vītiņas debijas dzejoļu krājumu “Meitene”, komiķe atzinās, ka arī mēģinājusi rakstīt dzeju, bet tas sanācis diezgan bezgaumīgi.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti