«Sieviešu stendaps» jauno sezonu sāks ar tēmu «Bet kā tad ar vīriešiem?»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Apvienība “Sieviešu stendaps” sāks savu jauno sezonu reizi mēnesī, ceturtdienu vakaros, uzstājoties Kaņepes Kultūras centrā, informēja “Sieviešu stendapa” pārstāvji. Sieviešu stāvkomiķes 15. oktobra vakarā iestāsies par vīriešiem, pamatojot to: “Jo kurš gan cits, ja ne sievietes.”

Pirmās izrādes vadītāja būs Alise Zariņa, kura vēlas uzsvērt: “Ir laiks runāt par vīriešiem tāpēc, ka Latvijas kino pēdējos gados ir pārāk daudz spēcīgu sieviešu tēlu. Vismaz viens.”

Sezonas atklāšanas pasākuma pieteikumā uzsvērts: “Vai jūs esat ievērojuši, ka viss ir tikai un vienīgi par sievietēm? Kurš vispār mūsdienās pārstāv heteroseksuāla vīrieša perspektīvu? No simts vietām Saeimā tikai sešdesmit deviņas vietas aizņem vīrieši – mazāk nekā jebkad agrāk! Partnerattiecību likums, kurš normālam vīrietim ir pilnīgi vienaldzīgs, jau atkal ir ticis noraidīts, bet aizvien nepārliecinošāk. Sievietes sāk kļūt nekaunīgas, un galu galā, kas gan cits ir nosaukums “Sieviešu stendaps”, ja ne vistīrākais seksisms? Runāt no skatuves par mēnešreizēm, dzemdībām un sieviešu orgasmu tā, it kā viņas nezinātu, ka vīrietim šīs lietas ir nepatīkamas un vienaldzīgas! Sievietes neprot jokot tik labi kā pusmūža vīrieši! Bet vai kāds viņus pamana un novērtē? Un tagad viņas vairs nedrīkstot saukt par “meitenēm”. Viss ir aizgājis par tālu.

Ir laiks pievērst uzmanību novārtā pamestajai un diskriminētajai minoritātei un sadzirdēt arī viņu balsi šajā radikālā feminisma pārņemtajā republikā.”

To, ka sievietēm šī tēma ir īpaši svarīga, atzīst visas vakara dalībnieces. NoRa uzskata: “Ir laiks runāt par vismazāk apspriesto un apspiesto minoritāti Latvijā – vīriešiem. Kāpēc? Jo viņi paši nerunā un viņiem ir nepieciešama balss. Un galu galā vīrieši ir lieli bērni, un sievietes bioloģiskajā pirmkodā ir rūpēties par visiem bērniem.”

Inga Gaile šo tēmu aktualizē, sakot: “Ir laiks runāt par vīriešiem, jo runas par citiem tematiem viņi nesadzird, jo viņiem ir tāds specifisks dzirdes orgāns. Jo katru reizi, kad tiek runāts par sievietēm vai par ķirbjiem, viņi jautā, pag, kā tad ar vīriešiem? Jo viņi ir svarīgi, un ir jārunā par svarīgo. Un vēl ir laiks runāt par vīriešiem, jo viņām jau ir tik daudz pienākumu, ka vēl viens klāt neko daudz nemainīs.” Citējot Džemmu Sudrabu: “Par zēniem jārunā tādēļ, ka viņiem jāzina, ka tieši viņi, šīs maigās, jūtīgās un skaistās radības, ir ikviena biroja un ģimenes rota. Paldies, ka esat un radāt mūsu smaidus ik dienu!"

Kopā sezonā līdz jūnijam plānotas 9 izrādes par dažādām mūsdienu sievietei aktuālām tēmām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti