Sestdien noskaidros «Muzikālās bankas» gada vērtīgāko dziesmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Sestdien, 9. februārī, plkst. 19.00 Daugavpilī notiks Latvijas Radio 2 gada vērtīgākās dziesmas finālšovs “Muzikālā banka 2018”. Par gada vērtīgākas dziesmas titulu cīnīsies 15 kompozīcijas, kuras Latvijas Radio 2 aptaujā guvušas vislielāko klausītāju un žūrijas atzinību. Ceremonijas tiešraidei varēs sekot līdzi LTV1, Latvijas Radio 2 un sabiedrisko mediju atskaņotājā RePlay.lv. Finālšova laikā skatītāji un klausītāji ar balsojuma zvaniem varēs ietekmēt pusi no kopvērtējuma rezultātiem.

ĪSUMĀ

  • Šovu vadīs Intars Rešetins, un gaidāmi arī vairāki pirmatskaņojumi
  • Pusi rezultāta noteiks finālšova tiešraides balsojums
  • “Muzikālajai  bankai” līdzi varēs sekot arī televīzijas, radio un interneta tiešraidēs
  • Vēl iespējams iegādāties biļetes uz ģenerālmēģinājumu

 

Šovu vadīs Intars Rešetins, un gaidāmi arī vairāki pirmatskaņojumi

Finālšovu vadīs aktieris Intars Rešetins, informēja Latvijas Radio. “Latgales puses ļaudis vienmēr ir izcēlušies ar sirsnību un viesmīlību, domāju, šis nebūs izņēmums. Atliek vien man pašam nesabojāt šo jauko ieceri!” ar humoru norāda Intars Rešetins. Šogad ar “Muzikālo banku” mums ir iespēja aizvest uz Daugavpili mīlētāko latviešu mūziku un vienlaikus ar sabiedrisko mediju starpniecību Daugavpili parādīt visai Latvijai.  Daugavpils ir īpaša – Latgales lielpilsēta ar izteiktām reģiona iezīmēm un īpašu auru. Tās krāšņumā mēs ietērpsim skatuvi un iekļausim pilsētu raksturojošas videoprojekcijas. Man kā finālšova veidotājam norises vieta sniedz daudz iespēju sagādāt pārsteigumus ceremonijas skatītajiem un klausītājiem.

Mēs esam izveidojuši lielisku sadarbību ar Daugavpils teātri un viņu dejotāju trupu, kas kāps uz “Muzikālās bankas” skatuves. Būs dzirdami vairāki pirmatskaņojumi, kā arī īpaši sirsnīgi veltījumi mums jau zināmu mūziķu jubilejās. Visi mākslinieki, kuri iekļuvuši “Muzikālās bankas” finālā, ar lielu prieku gatavojas šim notikumam,” stāsta “Muzikālās bankas 2018” režisors Viktors Runtulis.

 

Pusi rezultāta noteiks finālšova tiešraides balsojums

Saglabājot intrigu, finālšova laikā klausītajiem un skatītājiem būs iespēja ietekmēt to, kura dziesma iegūs gada vērtīgākas dziesmas titulu. Tiešraides balsojums noteikts 50% no kopvērtējuma. Otrus 50% ir noteikuši balsotāji, kas aktīvi iesaistījās balsošanā līdz 31. janvārim, un neatkarīga ekspertu padome. Padomes sastāvā šogad ir komponists Zigmars Liepiņš, etnomuzikologs un komponists Valdis Muktupāvels, ģitārists, komponists, aranžētājs Mārcis Auziņš, mūziķis, kordiriģents Jānis Ozols, diriģents un Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags, mūziķis Aigars Grauba, Latvijas Nacionālās operas solisti Ilona Bagele un Jānis Apeinis, dziedātāja Aija Vītoliņa,  mūzikas apskatnieks un mūziķis Jānis Žilde.           

Līdzšinējā balsojumā un žūrijas vērtējumā iespēju cīnīties par “Muzikālās bankas” gada vērtīgāko dziesmu ieguvusi “Double Faced Eels” izpildītā dziesma “Atspulgs”, Aijas Andrejevas “Blēņas”, The Sound Poets “Ceļš”,  "Astro’n’out" “Dejot trakāk”,  "Jauno Jāņu Orķestra" “Ieviņa”, MARTAS “Manās rokās visi ziedi novīst”, Markus Rivas “Nevaru tā”,  “Prāta Vētras” “Ogles”, “Very Cool People” feat. Edavārdi, anša & Kristīnes Prauliņas izpildītā “Pa apli”,  “Bermudu divstūra” “Roku okeāns”, “Triana Park” “Rozā brille”,  “Tautumeitu” “Sadziedami”, Dona & Ozola “Salauzta sirds”, Ivo Fomina “Vēlreiz un vēlreiz”, kā arī Intara Busuļa “Viegli”.  Visi aptaujas “Muzikālā banka 2018” finālisti saņems mākslinieka Armanda Jēkabsona darinātās piemiņas veltes.

 

“Muzikālās bankas” tiešraide Latvijas Televīzijā, Latvijas Radio un internetā

 

Koncerta norisei tiešraidē varēs sekot līdz gan Latvijas Radio 2 ēterā, kopā ar Baibu Palkavnieci un DJ Aivi, gan Latvijas Televīzijas 1 kanālā no plkst. 19.00, kā arī sabiedrisko mediju atskaņotājā RePlay.lv. Koncerta tiešraide būs skatāma arī “Muzikālās bankas” Fabebook kontā, savukārt mēģinājumu procesam un aizkulisēm visas dienas garuma var sekot līdzi “Muzikālās bankas” Instagram kontā (@muzikalabanka), kā arī aktīvi iesaistīties pasākuma komentēšanā, izmantojot tēmturi #MuzikālāBanka mikrobogošanas vietnē “Twitter”, sekjot “Muzikālās bankas” kontam tīklos, kurus koordinēs Līna Rudzone un Kaspars Mauriņš.

 

Vēl pieejamas biļetes uz šova ģenerālmēģinājumu

Biļetes uz “Muzikālās bankas” noslēguma ceremoniju ir pilnībā izpārdotas, tāpēc organizatori aicina interesentus nākt uz šova ģenerālmēģinājumu plkst. 14.00, kas, līdzīgi kā teātru pieņemšanas izrādes, būs identisks noslēguma ceremonijai ar visu mākslinieku dalību. Vienīgā atšķirība – ģenerālmēģinājumā netiks paziņota gada vērtīgākā dziesma un vietu secība. Biļetes uz šova ģenerālmēģinājumu pieejamas par demokrātisku cenu – 5 EUR.

“Muzikālā banka” ir Latvijas Radio 2 radio šovs, kurā jau 18 gadus ar klausītāju balsojumu tiek noteiktas vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Latvijas Radio 2 ēterā “Muzikālā banka” skan trīs reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās plkst. 14.05 un sestdienās no plkst. 12.10. Ar klausītāju balsojumu tīmekļa vietnē www.muzikalabanka.lv tiek noskaidrotas nedēļas, mēneša un gada vērtīgākās popa un roka dziesmas.

“Muzikālās bankas” aptauja noslēdzas ar vērienīgu apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās to dziesmu autori un izpildītāji, kuru darbi no radio klausītāju un žūrijas puses tiek novērtēti visaugstāk. Pateicoties Daugavpils pilsētas finansiālam atbalstam, šogad “Muzikālās bankas” noslēguma ceremonija notiks Daugavpils Olimpiskajā centrā 2019. gada 9. februārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti