Sestdien «Muzikālās bankas» finālšovā noskaidros gada vērtīgāko dziesmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Sestdien, 29. janvārī, Daugavpils Olimpiskajā centrā notiks "Muzikālās bankas" finālšovs, noskaidrojot, kura no klausītāju un ekspertu izraudzītām 15 dziesmām kļūs par 2021. gada vērtīgāko popa un roka dziesmu Latvijā. Finālšovu pulksten 21.05 tiešraidē būs iespējams klausīties un vērot Latvijas Radio 2, LTV1, Replay.lv un sabiedrisko mediju portālā LSM.lv.

Apbalvošanas ceremoniju vadīs grupas "Citi zēni" mūziķis Jānis Pētersons, bet scenāriju veidojis humorists Edgars Bāliņš. Uz skatuves kāps un par šī gada vērtīgākās dziesmas titulu cīnīsies pašmāju iemīļotākie mūziķi un to apvienības, tostarp arī līdz šim visvairāk titulētie "Muzikālās bankas" uzvarētāji Dons, "Prāta vētra", Intars Busulis un citi. Radioklausītājiem "Muzikālās bankas" tiešraidi komentēs Latvijas Radio 2 ētera personība Baiba Palkavniece.

"Jau tradicionāli "Muzikālās bankas" vadīšana tiek uzticēta cilvēkam no mūziķu aprindām, tādēļ šogad izvēlēts vienas no pašmāju enerģiskākās un ekspresīvākās grupas "Citi zēni" līderis Jānis Pētersons. Jānis ir gan izcils mūziķis, gan pasākumu vadītājs, un, to apvienojot ar humorista Edgara Bāliņa veidoto pasākuma scenāriju, nešaubīgi sanāks lielisks gala rezultāts," atklāj Latvijas Radio 2 direktors Kaspars Mauriņš. Viņš savukārt kopā ar kolēģi Līnu Rudzoni aizskatuvē intervēs mūziķus.

Pasākuma producents ir Latvijas Radio. Pasākuma režija nodota pieredzējušās režisores Zanes Gargažinas rokās. Savukārt LTV1 tiešraidi veidos režisors Arvīds Babris. Pasākuma apmeklētājiem un televīzijas skatītājiem būs iespēja aplūkot vēl līdz šim nebijušu "Muzikālās bankas" skatuves izkārtojumu. "Šogad esam padomājuši par jauniem tehniskiem risinājumiem – skatuves konfigurācija būs pārsteigums kā mūziķiem, tā skatītājiem," atklāj  "Muzikālās bankas" izpildproducents Aigars Dinsbergs.

Uzvarētāju var izšķirt tiešraides telefonbalsojuma rezultāti

Jau tradicionāli finālšova pirmajā daļā uz skatuves kāps 15 finālisti: Aminata ar dziesmu "Acis sāļas", Katō & ZeBrene, izpildot dziesmu "Es tā jūtos", Astro’n’out ar kompozīciju "Lidmašīnas režīmā", grupa "Citi zēni" ar "Limuzīns uz krīta", "Instrumenti", izpildot dziesmu "Paraksts", "Prāta vētra", Dons un Intars Busulis ar dziesmu "Piedošana", "Singapūras satīns" un Samanta Tīna ar "Plāksteris", Marta & Patrisha ar "Prom", Marta Ritova un Ozols ar dziesmu "Sākam no jauna", Aija Andrejeva & ZeBrene, izpildot dziesmu "Šamanis", Dons ar "Tas rakstīts debesīs (Piena ceļš)", Dārta Stepanova un "Dagamba" ar "Tālāk jāiet", Ivo Fomins ar dziesmu "Tu man esi", "Prāta vētra" un "Tautumeitas" ar "Tur, kur Dieva kamanas slīd", kā arī Intars Busulis un Abonementa orķestris ar dziesmu "Vai".

Pēc finālistu priekšnesumiem sāksies 15 minūšu tiešraides telefonbalsojums, kas par 50% var ietekmēt iepriekš notikušos pirmās un otrās kārtas balsojuma rezultātus. Jau ziņots, ka pirmajās divās kārtās dziesmas vērtēja "Muzikālās bankas" ekspertu padome un klausītāji aptaujas oficiālajā mājaslapā.

Sestdien, 29. janvārī, tiešraidē no Daugavpils būs dzirdamas "Muzikālās bankas" vērtīgākās dziesmas, par kuru tālāko likteni tiešraides laikā lems klausītāji un skatītāji.

Katrai fināldziesmai būs savs tālruņa numurs, kura pēdējie divi cipari sakritīs ar finālistu uzstāšanās secību. Skatītāji un radioklausītāji no viena tālruņa numura par katru dziesmu varēs balsot trīs reizes, maksa par vienu zvanu būs 0,14 eiro.

"Muzikālās bankas" eksperti bija dziedātāja Marija Naumova, Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs un galvenais diriģents Ainārs Rubiķis, komponists un džeza pianists Kristaps Vanadziņš, dziedātājs Jānis Strazdiņš, mūziķis un dziesmu autors Kārlis Kazāks, dziedātāja un vokālā pasniedzēja Annija Putniņa, operdziedātājs Mihails Čuļpajevs, mūzikas menedžmenta kompānijas "Every Little Thing" vadītāja Guna Zučika, Zviedrijas vecākās mūzikas ierakstu kompānijas "Dead Frog Records" dibinātājs, starptautiskās tiešsaistes radio stacijas "Cashbox Radio" īpašnieks Peters Astedts, ierakstu izdevniecības un mūzikas menedžmenta kompānijas "Mamazone Records" dibinātājs, kā arī Ungārijas Neatkarīgo mūzikas izdevēju asociācijas prezidents Zsolt Jeges.

Īpašs pārsteigums no Latvijas Radio 2

Telefonbalsojuma laikā skatītājus un klausītājus priecēs mūziķu priekšnesumi. Uzstāsies grupa "The Sound Poets" un mūziķis Jānis Šipkēvics, kā arī tiks ieskandināts komponista Zigmara Liepiņa jubilejas gads. Gaidāmi arī citi muzikāli pārsteigumi. Viens no tiem – Latvijas Radio 2 ētera personību radītā dziesma "Tas ir tā vērts". Dziesmas vārdu autors ir Guntars Račs, bet mūzikas – Latvijas Radio 2 ētera personība Mārtiņš Kanters, savukārt producents ir Kaspars Ansons. Uz skatuves kāps dziedošās LR2 personības – Mārtiņš Kanters, Antra Stafecka, Velga Vītola un Kaspars Markševics.

Visi "Muzikālās bankas" finālisti saņems īpaši veidotas piemiņas balvas. Šī gada balvas autors ir mākslinieks Armands Jēkabsons. Balvas ir unikāla piemiņa labākajiem, tās tiek veidotas atbilstoši finālšova konceptam. 

Ieviestas striktas epidemioloģiskās drošības prasības

"Muzikālās bankas" tiešraide Latvijas Radio 2 un LTV1 tiek organizēta saskaņā ar šī brīža epidemioloģiskajiem nosacījumiem Daugavpils Olimpiskajā centrā, kur klātienē Latvijas iemīļotākās grupas un mūziķus varēs vērot 500 skatītāju. Pasākuma organizatori ir izstrādājuši striktus epidemioloģiskās drošības noteikumus, atbildīgi īstenojot profesionāļu rekomendācijas mūziķu, personāla un apmeklētāju veselības aizsardzībai un drošībai, tostarp paredzot visu mūziķu un darbinieku testēšanu.

Par "Muzikālo banku"

Šogad "Muzikālā banka" notiks jau 22. reizi. "Muzikālā banka" ir Latvijas Radio 2 rīkota aptauja, kurā ik gadu klausītāji nosaka vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Latvijas Radio 2 ēterā "Muzikālā banka" skan trīs reizes nedēļā – otrdienās un ceturtdienās pulksten 14.05 un sestdienās no pulksten 12.00. Visa gada garumā klausītāju balsojums mājaslapā www.muzikalabanka.lv nosaka nedēļas, mēneša un gada vērtīgākās popa un roka dziesmas. Tradicionāli "Muzikālās bankas" gada aptauja noslēdzas ar vērienīgu apbalvošanas ceremoniju, kurā piedalās to dziesmu autori un izpildītāji, kuru darbi no radio klausītāju un žūrijas puses tiek novērtēti visaugstāk. Finālšovs notiek ar Daugavpils pilsētas atbalstu.

"Muzikālajā bankā 2020" par vērtīgāko dziesmu tika atzīta Intara Busuļa izpildītā "Dejo vientulību". Par otru vērtīgāko dziesmu tika atzīta "Carnival Youth" izpildītā "Vasara bez internetiem", savukārt trešo vietu ieņēma "Triānas parka" un Igo kompozīcija "Mālos pelēkos".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti