Rīta Panorāma

Pirmizrādi piedzīvos izrāde - detektīvs bērniem "Perturbons"

Rīta Panorāma

Austrālijas salā pingvīnus sargā suņi

Sestdien 21.25 Supernova 2019 pirmais pusfināls

Sestdien LTV ēterā «Supernovas 2019» pirmais pusfināls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Sestdien, 26. janvārī, plkst. 21.25 Latvijas Televīzijas ēterā sākas jaunā “Supernovas'' sezona. Žūrijai un skatītājiem būs jāizvēlas labākie no kopumā 16 pretendentiem, kas spētu aizraut  arī Eiropas auditoriju.

Konkursa žūrijā šogad darbojas DJ Rudd (žūrijas priekšsēdētājs), mūziķi Linda Leen un Ralfs Eilands, kā arī Radio SWH programmu producents Artis Dvarionas.

Konkursa producente Ilze Jansone sarunā ar LTV raidījumu “Rīta Panorāma” atklāja, ka žūrijas sastāvs ticis sijāts diezgan ilgi. “Īpašs prieks ir par Arti Dvarionas, kurš žūrijas panelī pārstāv komercradio, ko mēs uzskatām par tādu īsto, reālo dzīvi, jo tur mēs redzam, kā dziesma dzīvo, kā singli dzīvo, kā radio tos spēlē un iekļauj savās rotācijās. Kā mēs zinām, komercstacijas māk, spēj un zina, kā atpazīt hitus,” uzsvēra Jansone.

Artis Dvarionas, kurš strādāja arī atlases žūrijā, norādīja, ka pietiekami spēcīgas dziesmas un potenciāls ir vairākiem māksliniekiem. Taču “Supernovas” konkursā būtisks ir arī izpildījums, tāpēc Dvarionas akcentēja, ka konkurence būs un konkurss noteikti būs interesants. Par savu uzdevumu žūrijā viņš uzskatot dziesmas potenciāla izvērtēšanu no radio hitu viedokļa.

“Mēs katru gadu analizējam, kā cilvēki balso, kā dziesmas dzīvo, kāds ir rezultāts tiešraidēs, lai nonāktu līdz balsojuma formulai. Šogad, šķiet, esam gandrīz tuvu ideālam,” atklāja Jansone.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Sestdienas vakarā skatītāji varēs balsot, zvanot pa telefonu vienu reizi par katru mākslinieku, sūtot īsziņu – arī vienu reizi par mākslinieku. Balsot varēs arī internetā, “Supernovas” mājaslapā – šis balsojums ir bezmaksas. Žūrija izmanto arī datus no “Spotify”. Visi balsojumi tiek sarindoti pa vietām – dalībnieks, kurš iegūst lielāko balsu skaitu, saņem 1. vietu, tas, kurš saņēmis mazāko – pēdējo vietu. Tad vietas tiekot summētas un aprēķināts vidējais rezultāts visās balsojumu kategorijās. 50% balsu sastāda žūrijas balsojums.

Pirmajā pusfinālā 26. janvārī startēs:

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti