Sešas idejas, kā izklaidējoši un izglītojoši atzīmēt Sieviešu dienu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Arī šogad 8. martā būs iespēja interesanti atzīmēt Starptautisko sieviešu dienu – neizejot no mājām. Pasākumu organizatori sarūpējuši programmu tiešsaistei arī pirmdienas vakaram – izklaidējošu un izglītojošu.

Festivāls “Ladyfest Riga”

Laikā no 8. līdz 14. martam notiks jau trešais festivāls “Ladyfest Riga”, kas tiks atklāts ar “Sieviešu stendapa” uzstāšanos “Sievietes lokdaunā”. Programmā ir arī dzejas vakars, podkāsta ieraksts un lekcijas par sieviešu politisko darbību Latvijā, starpkaru periodā, par mākslinieci Taisiju Poluikēviču un viņas ieguldījumu Latvijas dizaina vēstures saglabāšanā. 13. martā kognitīvi biheiviorālās terapijas speciāliste Kristīne Dūdiņa runās par psihisko veselību. Savukārt festivāls noslēgsies ar sarunu “Lesbietes+: mīti un patiesība. Saruna ar spēles elementiem”.

Visi pasākumi, izņemot “Sieviešu stendapa” uzstāšanos, ir bez maksas, ar tiešraidēm gan “Ladyfest Riga”, gan Kaņepes Kultūras centra “Facebook” lapā, kā arī Kaņepes Kultūras centra “Youtube” kanālā.

Katrīna Gupalo un “7 skumjas zvaigznes”

8. martā pulksten 19.30 tiešraidē no Ropažu Kultūras un izglītības centra būs skatāms Katrīnas Gupalo solokoncerts “7 skumjas zvaigznes”. Tajā izskanēs Imanta Kalniņa dziesmas, kā arī Katrīnas Gupalo pašas radītā mūzika no dziedātājas debijas albuma “Gentle & Done” un pavisam nesen tapušas dziesmas, kas savā veidā mijiedarbosies un sarunāsies ar Imanta Kalniņa kompozīcijām. Gaidāms arī īpašs pirmatskaņojums.

Tiešraide bez maksas būs skatāma Ropažu Kultūras un izglītības centra un “Katrina Gupalo Music” kontos “Facebook”.

Katrīna Gupalo
Katrīna Gupalo

Sieviešu diena. Neparastie instrumenti

Vokālajai grupai “Putni” sadarbojoties ar ērģelnieci Kristīni Ademaiti, koncertā skanēs viduslaiku un renesanses mūzikas pērles. Koncerts veidots kā muzikāla meditācija, un tās centrālā ass būs Bingenas Hildegardes pārpasaulīgā un dziedinošā mūzika.

Koncerts notiks Rīgas Vecās Sv. Ģertrūdes baznīcā un tiešraidē būs skatāms 8. martā pulksten 19.00.

Vokālā grupa "Putni"
Vokālā grupa "Putni"

Zināšanu soļanka. Kāds ir sievietes noslēpums?

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) rīko izzinošu pasākumu sēriju “Zināšanu soļanka”. Tās ietvaros RSU absolventi, studenti darbinieki un draugi satiekas virtuālajā telpā, lai diskutētu par dažādām nopietnām un mazāk nopietnām tēmām, šoreiz tiks diskutēts – kāds ir sievietes noslēpums?

Pasākums notiks platformā "Zoom" 8. martā pulksten 19.00.

Koncertcikls “Itāļu baroka pērles”

Programma “Itāļu baroka pērles” ir dramaturģiski veidots, baroka mūzikas caurausts koncertstāsts par sievieti, viņas emocijām un sajūtām. Sadarbībā ar režisori Anci Kukuli koncertstāstu iedzīvinās labi zināmas latviešu mūziķes: soprāns Ilze Grēvele-Skaraine, vijolniece Agnese Kanniņa, čelliste Māra Botmane, klavesīniste Gertruda Jerjomenko, vokāliste Beāte Zviedre.

Koncerts 8. martā pulksten 21.00 būs tiešraidē skatāms Dzintaru koncertzāles tīmekļvietnē un “Facebook” profilā.

Māra Botmane
Māra Botmane

Sieviešu dienas pārsteiguma koncerts

Latviešu dziesminiece LalitaDasika apvieno dažādu tautu mūzikas mantojumu – indiešu dziedājumus nomaina latviešu tautas dziesmas. Arī  LalitaDasika aicina uz tiešsaistes koncertu 8.martā pulksten 19.00, kas būs veltīts sievām, meitām, vecmāmiņām – it visām sievietēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti