Sērijveida slepkava jeb dieva spiegs zēna izskatā. 10 fakti par autobiogrāfisko krimināldrāmu «Eņģelis»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Iespējams, viens no visu laiku slavenākajiem sērijveida slepkavām Karloss Rovledo Pučs “izpelnījies” autobiogrāfisku drāmu “Eņģelis”, ko argentīniešu “jaunā Tarantīno” Luisa Ortegas režijā varēs vērot jau šo piektdien, 11.oktobrī desmitos vakarā LTV7 un replay.lv.

Šis ir “Eņģeļa” stāsts 10 interesantos faktos:

1. Īstajā dzīvē Argentīnas noziedzinieks Karloss Rovledo Pučs 1970. gados paveica vismaz 17 laupīšanas, 11 slepkavības, vairākus seksuāla rakstura uzbrukumus un izvarošanu.

 

2. Krimināldrāmu “Eņģelis” producējuši brāļi Pedro un Agustins Almodovari.

Spāņu režisors Pedro Almodovars savā karjerā ieguvis skandālista un provokatora slavu, kurš šī gada Venēcijas kinofestivālā saņēma balvu par mūža ieguldījumu “Zelta lauva”.

 

3. Karloss Rovledo sevi dēvēja par “nāves eņģeli”, ne tikai atsaucoties uz savu “maigā zēna” izskatu, bet arī svēti ticot, ka kā spiegs ir atsūtīts no augstākajiem spēkiem, lai radītu haosu un anarhiju sabiedrībā.

 

4. Kopš aresta 1972. gada 4. februārī Karloss Rovledo cietumā pavadījis vairāk kā 45 sava mūža gadus. Viņš šobrīd ir vecākais ieslodzītais Argentīnā, kurš cietumā ir pavadījis visilgāko laiku.

 

5. Aresta laikā Karlosam Rovledo bija tikai 20 gadu.

Pirms tiesas prāvas 1980. gadā viņa pēdējie vārdi bija: “Šī ir romiešu cirka izrāde, bet es – notiesāts pārāk agri.”

6. Filmā jūtama ASV krimināldrāmu klasiķa, vardarbības “estēta” Kventina Tarantīno tieša ietekme. Interesanti, ka šādu vēlmi – lai par viņu filmu uzņem tieši Tarantīno – kādā intervijā izteicis arī Karloss Rovledo, kurš sevis atveidotāja lomā iztēlojies tieši Leonardo di Kaprio.

 

7. 2018. gadā “Eņģeli” izvirzīja “Oskaram” no Argentīnas puses kategorijā “Labākā ārzemju filma”.

 

8. Argentīnas režisors

Luiss Ortega 39 gadu vecumā ir saņēmis vairāk kā 15 Eiropas un pasaules kinofestivālu nominācijas, tostarp divas nominācijas Kannu kinofestivālā 2018. gadā par filmu “Eņģelis”.

 

9. Filmas skaņu celiņā Luiss Ortega iekļāvis arī sava tēva, pazīstama latīņamerikāņu dziesminieka, Palito Ortegas jautrās dziesmiņas. Palito savu vārdu ieguvis sava kalsnā izskata dēļ un 1960. gados kļuva populārs Dienvidamerikā un ASV spāniski runājošo vidē.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

10. Divdesmit gadus jaunais galvenās lomas atveidotājs - aktieris Lorenco Ferro ir arī pazīstams hiphopa mūziķis, kurš 2019. gadā ir paguvis ierakstīt savu mūzikas albumu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti