Seriāla «Divi vienā» galveno lomu atveidotāji: Cilvēka lielākais ienaidnieks bieži ir viņš pats

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Otrdien, 29. janvārī, ar jaunu sezonu pie LTV skatītājiem atgriezīsies seriāls “Divi vienā”. Sācies kā viegla vakara komēdija atslodzei pēc garas darba dienas, nu stāsts ieguvis dramatiskākas aprises. Varoņu dzīves jaunās sezonas pirmajās sērijās sagriezīsies ar kājām gaisā, un dzīves ļaunie joki liks viņiem meklēt gan patiesību, gan ienaidniekus, informēja Latvijas Televīzijā. Tādēļ “Divi vienā” aktieriem tika uzdots jautājums – vai viņiem reālajā dzīvē ir gadījies sastapties ar slepeniem ienaidniekiem?

Valmieras Drāmas teātra aktieris Kārlis Freimanis seriālā ir jaunpienācējs – viņš atveido fotogrāfu Ralfu, kurš traģiskas sakritības rezultātā ienāk jau zināmo varoņu dzīvēs, un arī viņš aktīvi iesaistās noslēpumainajos patiesības meklējumos. Kārlis smejas, ka Ralfa slepenais ienaidnieks ir sievietes, tomēr savas dzīves kontekstā atzīst, ka “vienīgais ienaidnieks, kas tev var būt, esi tu pats sev”. Kārlis uzsver – visi pārējie ir pakārtoti: “Ja tu ej uz kaut ko, vienīgais, kurš tevi var apturēt, tas esi tu ar kaut kādām šaubām, vilcināšanos.”

Kārlis arī atzīst, ka pats ir izjutis kārtīgu naidu, taču – tas vienmēr ir pārgājis: “Tās ir normālas mirkļa emocijas, no kurām tu nevari izvairīties, no kurām, manuprāt, neviens nevar izvairīties.

Jautājums ir par to, ko tu tālāk ar šo emociju dari – vai tu viņu turi, vai tu mēģini saprast to situāciju un iziet kaut kā tālāk, vai turēt to naidu un čakarēt sev veselību.”

Tāpat uzskata arī Nacionālā teātra aktieris Ģirts Liuziniks, kura varonis Lauris šajā sezonā piedzīvos savas jūtu pasaules samežģījumus. Aktieris smejas, ka reizēm nākas sevi nostrostēt: “Johaidī, nu ko tu... Ģirt, tev tā iztēle par daudz strādā brīžiem! Nomierinies!” Ģirts neslēpj, ka pārāk liela lēmumu pārdomāšana ir viņu vairākkārt iegāzusi, tomēr pārāk lielo pārdomu radītās kļūdas nav nekas ārkārtējs. “Brīžiem prāts liek tev pieņemt nepareizus, pārāk pārdomātus lēmumus. Kad tu nogriez sajūtu līmeni pret pasauli, ar prātu tu brīžiem vari sadarīt pilnīgas muļķības. Es domāju, ka katrs to ir izjutis,” uzskata aktieris. Līdzīgās domās ir arī viņa teātra kolēģe Līga Zeļģe, kuras atveidotās Anetes attiecību līnija pirmajā sezonā savijās ar Laura dzīvi: “Mans slepenais ienaidnieks visbiežāk esmu es pati sev. Es daru daudzas lietas, ko man varbūt nevajadzētu izdarīt, un es neizdaru lietas, ko man vajadzētu izdarīt,” viņa atzīst.

Jaunā aktrise Sandija Dogvāne, kuras atveidotā Samanta seriāla jaunajā sezonā kļūs krietni nobriedušāka, cer, ka viņai reālajā dzīvē ienaidnieku nav: “Ja tu pats būsi pret citiem labs, tad arī citu būs pret tevi labi.” Viņa uzsver – ienaidnieks ir spēcīgs vārds, un naida sajūtas viņai pašai ir svešas:  “Kaut kādas nepatikas ir bijušas, bet es tiešām nezinu, kam dzīvē būtu jānotiek, lai es kādu ienīstu.” Sandija ir ļoti miermīlīga un cenšas izvairīties no konfliktsituācijām, tomēr ne vienmēr tas izdodas. Šajās situācijās viņai ir svarīgi saprast, kas ir noticis, un viņa uzskata, ka strīdus vislabāk iespējams atrisināt ar atklātu sarunu. “Man personīgi kā Sandijai liekas, ka ir ļoti svarīgi cilvēkiem piedot. Lai arī ko viņi nebūtu izdarījuši, ir svarīgi piedot. Tu jau nebendē tā cilvēka dzīvi, bet savējo,” savās domās dalās jaunā aktrise.

Seriāls “Divi vienā” LTV ēterā tiks demonstrēts no 29. janvāra – no otrdienas līdz ceturtdienai plkst. 20.00 LTV1 un “RePlay.lv”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti